...

Stoppen met roken stimuleert jeugd

Stoppen met roken met bekende koppen

Stoppen met roken door bekende koppen stimuleert jeugd hetzelfde te doen aldus rookstopcoach Els Bosch. Januari blijft dé maand van de goede voornemens, waardoor het voor de Kempense Rookstopcoach Els Bosch uit Retie behoorlijk druk is. “Meer nog dan de afgelopen jaren, willen heel wat rokers nu ook echt stoppen. De stijgende tabaksprijzen, een pakje sigaretten kost ondertussen meer dan 10 euro, spelen daar voor een groot deel in mee. Anderzijds is ‘een goede gezondheid’ niet alleen iets wat we elkaar wensen bij het begin van het nieuwe jaar, maar ook iets waar veel mensen echt naar streven. Leeftijd of hoe lang je al rookt, speelt op zich geen rol. Hoe groter de motivatie en daadkracht, hoe succesvoller de kans is dat je effectief kan stoppen”, zegt Els Bosch.

Stoppen met roken Maxime, Erica, Maarten Meiland

Els Bosch in gesprek met Maxime, Erica, Martien Meiland

Een extra motivatie voor mensen die willen stoppen met roken zijn bekende gezichten die zich hetzelfde doel stellen of er openlijk voor uitkomen dat ze inmiddels gestopt zijn. “Pas op, dat is niet eenvoudig. Ik merk dat uit de verschillende gesprekken die ik al had met bekende rokers. Net als alle anderen schamen ze zich op één of andere manier voor hun verslaving, waardoor ze er niet makkelijk mee naar buiten komen. Over die ‘coming out’ sprak ik recent nog met Maxime Meiland, die in oktober het gezicht was van de Nederlandse Stoptober-campagne. Ik ontmoette haar tijdens een gemeenschappelijke signeersessie en zij bevestigde dat het best wat moed vraagt om zoiets te delen. Dit jaar wil ik een aantal bekende, rokende Vlamingen overtuigen om een rookstoppoging te ondernemen. Herman Brusselmans mag mij ook nog altijd bellen (lacht). Met alle plezier.

Stoppen met roken Els Bosch met Maxime

Els Bosch met Maxime

Naast individuele en groepssessies blijft Rookstopcoach Els Bosch haar succesvolle boekendebuut ‘Roker, ik zie u graag’ promoten. “De tweede druk is bijna uitverkocht en naast een Franstalige vertaling zijn we ook aan het kijken of we het boek in andere talen kunnen uitbrengen gezien de voorzichtige, buitenlandse interesse. Daarnaast zijn er de signeersessies én is er de Rookstopreis die we aanstaande zondag op de ‘Reishappening 2024’ in Dessel promoten. Tussen 10 en 17 uur ben ik er aanwezig. De toegang is gratis.”

Herman Brusselmans, Els Bosch rookstopcoach (2)

Meer info over Rookstopcoach Els Bosch vind je op www.rookstopcoach.be.

Foto’s: House Of Entertainment.