...

Els Bosch organiseert Happy Weekends in mei 2024

Els Bosch organiseert

Els Bosch organiseert met Happy Weekends in mei 2024 een 8-daagse ‘Rookstopreis’ naar Kreta: “Voor wie echt wil stoppen is dit het ideale moment. Leuker wordt het niet!”. Goed nieuws voor wie op een plezante maar effectieve manier wil stoppen met roken. Na de lancering van ‘Roker, ik zie u graag’, haar felgeprezen boekendebuut dat ondertussen toe is aan de 2de druk en een Franse vertaling, lanceert de 48-jarige Rookstopcoach Els Bosch uit het Kempense Retie van 22 tot 29 mei 2024 de allereerste ‘Rookstopvakantie’. Samen met Paul Huysmans van reisorganisatie Happy Weekends, die bekendstaat om hun succesvolle fiets- en wandelvakanties, trekken de rookstoppers naar het 4-sterrenhotel Elounda Residence in het Griekse Kreta. “Met onze ‘Rookstopreis’ zijn we inderdaad uniek in de Benelux.

Els Bosch Rookstopcoach

8-daagse vakantie

Rokers krijgen gedurende hun 8-daagse vakantie een uitgebreid programma aangeboden, inclusief nog 4 opvolgsessies zodra ze weer thuis zijn. Net zoals in ‘Blind Getrouwd’ volgen we de rokers die meegingen achteraf op wanneer ze weer in hun vertrouwde omgeving zitten. Het is niet het opzet, maar als er rokers zijn die graag hun partner meenemen op deze reis, is dat mogelijk. Bij aanvang mag er nog gerookt worden, maar het is de bedoeling dat tijdens deze reis de sigaretten worden gedoofd. Er is plaats voor 40 gemotiveerde mensen die echt graag willen stoppen met roken. Wij geven geen garantie dat het lukt, maar de ervaring leert dat wie gemotiveerd en overtuigd is om te stoppen, met goede coaching en begeleiding veel kans maakt om op korte en lange termijn te slagen in dat opzet. Eén weekje ‘Rookstopvakantie’ heb je al vanaf 1.399 euro (inclusief btw), inclusief leuke activiteiten zoals wandelingen of bijkomend een boottocht, een bezoek aan het lepra-eiland Spinalonga en aan een olijfoliefabriekje, enzoverder.

Rookstopreis naar Kreta

Voor wie écht wil stoppen met roken is dit hét moment om in te stappen. Leuker wordt het niet”, zegt Els Bosch lachend. Meer info over de 8-daagse ‘Rookstopreis’ naar Kreta, incluslief 4 opvolgsessies vind je op https://www.happyweekends.be/weekends/rookstopreis-naar-kreta-i-s-m-rookstopcoach-be. Met 2.500 geboekte vakanties per jaar groeide Happy Weekends van de Kempense ondernemer Paul Huysmans de afgelopen jaren uit tot een vaste waarde. “Wij focussen ons voornamelijk op fiets- en wandelvakanties. We laten graag mensen bewegen zodat ze zich goed voelen in hun vel. In het verlengde van die filosofie past de ‘Rookstopreis’ van Rookstopcoach Els Bosch perfect in ons aanbod. Els woont in mijn buurt. Het idee was snel beklonken. Wij denken dat hier een publiek voor is, anders waren we er niet aan begonnen (lacht). Het grote verschil met de andere reizen die wij aanbieden is dat dit er eentje is voor de mensen die echt willen stoppen met roken. We zoeken mensen die uit hun comfortzone komen om individueel en collectief te stoppen met roken.

Winterland hasselt 2023 Rookstopcoach Els Bosch

Groepssfeer

Het mooie is dat we met het 4-sterrenhotel konden afspreken dat de deelnemers geen single-supplement moeten betalen. Elke deelnemer krijgt een tweepersoonskamer zonder meerkost, wat neerkomt op een besparing tussen de 200 à 300 euro”, zegt Paul enthousiast. “Ik ontmoet vaak rokers die niet op vakantie gaan, omdat ze niemand hebben om mee te gaan. De ‘Rookstopreis’ bestaat uit individuele begeleiding, maar door gelijkgestemden samen te brengen en te coachen ontstaat er straks weer een aparte dynamiek en bijzondere groepssfeer. De reis is individueel, maar je kan als je wil ook je partner meepakken. Het zou leuk zijn als er ook een aantal ex-rokers meegaan. Met het geld dat die ondertussen bespaard hebben, kunnen ze zeker mee op vakantie (lacht). Het voordeel van hun aanwezigheid is, net zoals bij de AA, dat ze een voorbeeld kunnen zijn voor de anderen.

Dagelijkse groepssessie

Vanuit hun ervaring kunnen ze de nieuwe stoppers mee ondersteunen”, zegt Els Bosch. Met de lancering van de eerste ‘Rookstopreis’, een uniek gegeven in de Benelux, trekt het gezelschap vanuit Eindhoven Airport voor 8 dagen naar een resort in het oosten van het Griekse Kreta. Inclusief de vluchten, de transfers van de luchthaven naar het hotel, het ontbijt en diner in een 4-sterrenhotel, een Griekse avond en een gevarieerde aanbod van ontspanningsmogelijkheden is het vooral uitkijken naar de rookstopsessies en de groepsbegeleiding van Rookstopcoach Els Bosch: “Elke deelnemer krijgt bij aankomst mijn boekendebuut ‘Roker, ik zie u graag’. In het openlucht amfitheater hebben we een dagelijkse groepssessie voorzien van ongeveer een uurtje. Bij het vertrek en de eerste twee dagen mogen ze nog roken.

Els Bosch Boek Rookstopcoach

Motivatie

Vanaf de derde dag mogen ze stoppen. Wie niet kan stoppen of stiekem rookt tijdens de reis wordt uiteraard niet verbannen naar het aanpalende lepra-eiland (lacht) of gestraft. We zijn met volwassen mensen op stap die zelf hun verantwoordelijkheid moeten dragen. We zoeken voor deze reis mensen die echt gemotiveerd zijn en oprecht willen stoppen met roken. Het is ook een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en de ervaring leert ons dat stoppen in groep zorgt voor een extra motivatie. We geven geen garanties, maar wie deelneemt, zich openstelt en inzet heeft wel een grote slaagkans. Deze ‘Rookstopreis’ is een nieuw gegeven dat wij lanceren en waarmee we op een positieve manier rokers willen helpen om van hun verslaving af te raken. Nu de tabaksprijzen in januari weer stevig de lucht in gaan zien we dat veel rokers weer de moeite doen om te stoppen.

4-sterrenhotel Elounda Residence in Elounda

De ‘Rookstopreis’ komt op een ideaal moment. We hopen dat er voldoende mensen interesse hebben voor ons gemeenschappelijke initiatief. We hebben plek voor 40 mensen. Het succes en een eventueel vervolg wordt niet bepaald door het aantal deelnemers, maar wel door het aantal mensen dat effectief is gestopt. Ik zou bijvoorbeeld ontgoocheld zijn als dat er maar twee zijn, maar ik weet uit ervaring dat het slaagcijfer veel hoger ligt. Het zou mooi zijn als we dit, bij voldoende interesse, ook effectief kunnen realiseren. Ik ben benieuwd wie er meegaat. Ik heb er alvast veel zin in”, zegt Rookstopcoach Els Bosch. De eerste ‘Rookstopreis’ van Happy Weekends en Rookstopcoach Els Bosch vindt plaats van 22 tot 29 mei 2024 in het 4-sterrenhotel Elounda Residence in Elounda, Oost-Kreta en kost 1399 euro per persoon. Meer info vind je op https://www.happyweekends.be/weekends/rookstopreis-naar-kreta-i-s-m-rookstopcoach-be.

Els Bosch verschillende boeken

Foto’s: House Of Entertainment.