...

Katrien De Smet steunt haar muzikale broer

Katrien De Smet steunt broer

Katrien De Smet steunt haar muzikale broer Koen met zijn ode aan Benny Neyman. In de Denderstreek zijn de 54-jarige Katrien De Smet en haar 47-jarige broer Koen ronkende namen als het gaat over muziek. Katrien, een getalenteerde klarinettiste, verrijkt de harmonie van Meerbeke met haar muzikale vaardigheden. Samen met haar broer Koen als trompettist, deelden ze harmonieuze momenten in o.a. Erembodegem, Terjoden en Asse. Koen, die bijna 40 jaar in ‘Eeregemskater’ (de Hoogstraat) woonde, woont nu aan de kust maar heeft nog steeds een sterke band met zijn zus en zijn geliefde regio. “Muziek is de gedeelde passie die ons verbindt.

Katrien steunt Koen De Smet

Klarinet en zang

We steunen elkaar voluit, elk op onze manier,” zegt Koen. “Terwijl ons Katrien, opgeleid en geïnspireerd door onze grootvader , klarinet speelt, ligt mijn focus nu meer op zang,” gaat hij verder. “Koen is niet alleen een getalenteerd muzikant, maar ook een uitstekende zanger. ‘Benny’, zijn recentste single is zijn persoonlijke eerbetoon aan Benny Neyman. Die man heeft hij nog goed gekend en met zijn eigen boekingskantoor vertegenwoordigd in België. Onze Koen is veelzijdig en brengt vooral muziek uit die mensen recht in het hart raakt. Het doet me deugd als ik zie hoeveel positieve reacties hij krijgt na z’n optredens. Jong en oud waarderen zijn liedjes.

Benny Neyman-repertoire

Ja, ik ben fier op hem,” zegt zus Katrien geëmotioneerd. Ook al is het een eindje rijden, toch wil Koen De Smet met zijn Benny Neyman-repertoire en liedjes die daarop zijn geïnspireerd, dit jaar wat vaker optreden in de Denderstreek: “Dit is de buurt en de omgeving waar ik mij nog steeds thuis voel. Als ik hier op het podium sta, voelt dat als een warm bad waarin ik terechtkom. Hier krijg ik altijd extra aanmoedigingen als ik mijn liedjes zing. Zeker als de muziek van Benny voorbijkomt, want in deze streek wonen er nog steeds heel wat Benny Neyman-fans. Met plezier ga ik hen in het nieuwe jaar weer bedienen en gelukkig maken. Beloofd!”

Op koendesmet.be vind je meer informatie over Koen z’n activiteiten. ‘Benny’, zijn nieuwste single is nu digitaal beschikbaar op o.a. iTunes en Spotify.

Foto: House Of Entertainment.