...

Koen De Smet – ‘Benny’

Koen De Smet eert Benny Neyman

Koen De Smet Eert Zijn Muze Benny Neyman Met Hartverwarmende Single ‘Benny’. In een ontroerende ode aan zijn idool, mentor en soulmate Benny Neyman betreedt Koen De Smet het muzikale podium met zijn nieuwste single ‘Benny’. Een eerbetoon dat niet alleen de diepe band tussen de twee illustreert, maar ook de inspirerende erfenis van de legendarische Neyman voortzet. Jarenlang was Koen De Smet niet alleen de orkestleider en manager van Benny Neyman, maar ook zijn bewonderaar en leerling. Na vele gedeelde momenten en levenslessen, besloot Koen zijn gevoelens en herinneringen aan Benny te vertalen naar een lied dat recht uit zijn ziel komt. De ontstaansgeschiedenis van ‘Benny’ is net zo aangrijpend als het nummer zelf. Aanvankelijk geschreven als een persoonlijke uitdrukking van bewondering en respect, belandde het lied bij Hans Van Barneveld, Benny’s levenspartner. De reactie was overweldigend: “Maar PRACHTIG is dit! Dit laat je toch niet in de kast liggen?!”

Koen De Smet Benny

15-jarige afscheid van Benny Neyman

Een moment van erkenning dat Koen, als niet-traditionele zanger, tot nadenken bracht over zijn potentieel als artiest. Op 7 februari dit jaar herdachten we het 15-jarige afscheid van Benny Neyman, een dag die voor velen nog vers in het geheugen ligt. Om zijn nalatenschap te eren en de herinneringen levend te houden, brengt Koen De Smet ‘Benny’ uit, een lied doordrenkt met emotie en doorleefde ervaringen. En dan, te midden van dit eerbetoon, doemt een opmerkelijk toeval op. De allereerste single die Koen uitbracht in 2021, namelijk “Heb Ik Vandaag Al Gezegd Dat Ik Van Je Hou?” draagt dezelfde boodschap als vermeld op de doodsbrief van Benny Neyman. Een opvallend samenkomen van muzikale elementen die de connectie tussen verleden en heden benadrukt. De keuze om ‘Benny’ nu uit te brengen draagt een bijzondere betekenis, want het was precies 16 jaar geleden dat Benny aan Koen vertelde: “Ik ga dood”.

Koen De Smet

Eerbetoon aan vriendschap

Een krachtig moment dat nog altijd in Koen’s herinneringen gegrift staat. ‘Benny’ is niet zomaar een lied; het is een eerbetoon aan vriendschap, mentorship en het levendig houden van dierbare herinneringen. Een boodschap die resonantie vindt in Benny Neyman’s eigen woorden: “Blijf gewoon jezelf zoals je bent.”Laat ‘Benny’ een symfonie van herinneringen zijn, een melodie die de tijd overstijgt en de legacy van Benny Neyman levend houdt! Koen De Smet, een naam die synoniem staat voor muzikale veelzijdigheid en emotionele diepgang, heeft zijn sporen verdiend in de Vlaamse muziekwereld als trompetist, zanger, componist en multi-instrumentalist. Geboren in Ninove op 11 mei 1976, ontwikkelde Koen al op jonge leeftijd een gepassioneerde liefde voor muziek. Zijn muzikale reis begon als instrumentalist, waarbij hij zijn vaardigheden op verschillende instrumenten verfijnde en zich al snel onderscheidde door zijn unieke benadering van melodie en harmonie.

Koen De Smet (0)

Orkestleider en manager

Koen’s doorbraak kwam toen hij de rol van orkestleider en manager op zich nam voor niemand minder dan de legendarische Benny Neyman. Deze samenwerking, die niet alleen professioneel maar ook persoonlijk van aard was, vormde een keerpunt in Koen’s carrière. Hij deelde niet alleen het podium met Neyman, maar leerde ook waardevolle lessen over artistiek leiderschap en het vertalen van emoties naar muziek. Na het overlijden van Benny Neyman besloot Koen zijn eigen stem te vinden, zijn emoties en herinneringen aan zijn mentor en vriend vast te leggen in zijn muziek. Het resultaat was de indrukwekkende single ‘Benny’, een ontroerend eerbetoon dat niet alleen de diepe band tussen de twee illustreert, maar ook de inspirerende erfenis van Benny Neyman voortzet. Koen’s muziek omvat een breed scala aan genres, van intieme ballades tot opzwepende popsongs, en wordt gekenmerkt door zijn unieke stemgeluid en doordachte teksten.

Eigen muzikale pad

Zijn artistieke reis weerspiegelt niet alleen zijn technische bekwaamheid maar ook zijn vermogen om de harten van luisteraars te raken. Met ‘Benny’ als nieuw hoogtepunt in zijn groeiende discografie, blijft Koen De Smet zijn eigen muzikale pad bewandelen, gedreven door passie, respect voor zijn roots en een diepe toewijding aan het delen van authentieke verhalen via zijn muziek. Zijn kunst is niet alleen een viering van zijn eigen talent, maar ook een eerbetoon aan degenen die zijn pad hebben gekruist en zijn reis hebben beïnvloed. Kortom, Koen De Smet is niet slechts een zanger; hij is een verhalenverteller, een muzikale ontdekkingsreiziger die zijn luisteraars meeneemt op een reis door emoties, herinneringen en de essentie van menselijke verbondenheid.

Foto’s: Buzzard.