...

Tutu Puoane presenteert een reeks jazz-avonden

Tutu Puoane in het Theatercafé

Tutu Puoane presenteert een reeks jazz-avonden als eerbetoon aan Jack Van Poll: TUTU INVITES. TUTU INVITES is een hommage aan jazz-legende Jack van Poll waarmee het voor haar allemaal begon. Vandaag is ze one of the most exciting voices in the international jazzscene: Een unieke mix van Afrikaanse, Europese en Amerikaanse tradities. Niemand die het muzikale erfgoed van Jack beter tot leven kan brengen dan zijn Zuid-Afrikaanse ontdekking en jazzdochter. Zij stelde een programma samen, goed voor drie heerlijke, inspirerende jazzavonden in het Theatercafé van het Fakkeltheater. Tutu ontvangt gerenommeerde namen uit de jazz-scene, zoals Bert JorisCarlo NardozzaEwout Pierreux en vele anderen. De reeks start vanaf 5 februari 2024. Info: www.fakkeltheater.be.

Alle voorstellingen van TUTU INVITES – FOR THE LOVE OF MUSIC kunnen nog geboekt worden: 

1 – BELGIAN LEGENDS NIGHT Met Bert Joris, Jos Machtel, Dré Pallemaerts

 

Tutu Invites Bert Joris, Jos Machtel, Dré Pallemaerts & Tutu Puoane

Maandag 5 februari 2024 om 20u00

Bert, Jos, Dré. Verdere uitleg overbodig. Legends in their own time in de Belgische jazzscene en véél verder. Thema van de avond: spontaniteit.
Bladerend in de Great American Songbook.
Een trompet, een bas, een drumset, een stem.
Magie in het Theatercafé van het Fakkeltheater.

2 – STANDARD TIME met Ewout Pierreux, Carlo Nardozza, Tim Finoulst .

Tutu Invetes Ewout Pierreux, Carlo Nardozza, Tim Finoulst & Tutu Puoane.

Maandag 4 maart 2024 om 20u00

Een pianist en een gitarist die elkaar heel goed begrijpen, een trompettist die altijd swingt en een verzameling prachtige songs waar Tutu mee opgroeide door de versies die ze hoorde van Nathalie Cole, Betty Carter en Sarah Vaughan. Na op 5 februari een eerste concertavond met trompet en ritmesectie, nu een intieme tweede met trompet en veel harmonie. En met Tutu terug naar de klank van haar kinderjaren.

3 – JONI MITCHELL NEVER LIES Met Clemens van der Feen, Jesse Van Ruller

Tutu Invites Clemens van der Feen, Jesse Van Ruller & Tutu Puoane

Maandag 8 april 2024 om 20u00

De muziek van Joni Mitchell verbindt jazzmuzikanten altijd, waar ze elkaar ook  ontmoeten. En dat is wat Tutu in het Theatercafé zal doen met twee van haar favoriete Nederlandse muzikanten: op bas Clemens van der Feen en op gitaar Jesse Van Ruller: verbinding. Tutu covert de liedjes van Joni niet. Ze maakt ze zich eigen door haar onvergelijkbare timbre en frasering en ze voegt er een uniek Afrikaans tintje aan toe. Het resultaat is een hoogst intuïtieve muzikale reis door een intens mooi repertoire. ‘Big Yellow Taxi’, ‘My Old Man’, ‘Hejira’, ‘Both Sides Now’ en nog veel meer, herkenbaar gezongen en gespeeld maar toch alsof je ze nog nooit hebt gehoord.

PRAKTISCHE INFORMATIE – TUTU INVITES – FOR THE LOVE OF MUSIC

Locatie: Theatercafé – Hoogstraat 12 – Antwerpen

Theatercafé Fakkeltheater

Tickets: € 20,00
Alle prijzen zijn inclusief reserveringskosten.
Tickets: kunnen online gereserveerd worden via de webshop van www.fakkeltheater.be, telefonisch via  070 246 036 en tevens aan de kassa van het Fakkeltheater, Hoogstraat 12 te 2000 Antwerpen.