...

Tips voor een kleine badkamer: optimaliseer de ruimte met stijl

Tips voor een kleine badkamerEen kleine badkamer kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips kun je zelfs de meest beperkte ruimte omtoveren tot een stijlvol geheel. Ontdek slimme oplossingen om het meeste uit je compacte badkamer te halen. Hieronder staan 7 handige tips voor je op een rij.

 

  1. Maak gebruik van slimme opbergruimte

In een kleine badkamer kom je al snel opbergruimte tekort. Maak daarom gebruik van slimme opbergmogelijkheden, zoals een compacte spiegelkast badkamer. Spiegelkasten nemen weinig ruimte in beslag en hebben natuurlijk een dubbele functie. Je kunt er allerlei toiletartikelen, verzorgingsproducten en medicijnen in kwijt. Hierdoor blijft de ruimte netjes opgeruimd. Hoe georganiseerder de badkamer is, hoe ruimtelijker het geheel zal lijken.

 

  1. Kies voor zwevende badkamermeubels en sanitair

Optisch meer ruimte creëren is essentieel in kleine badkamers. Zwevende badkamermeubels en sanitair geven de illusie van meer vloerruimte. Een hangend toilet of wastafelmeubel is dus een echte must have. Bovendien ogen zwevende meubels erg modern en wordt het nog gemakkelijker om de badkamer schoon te houden.

 

  1. Vervang een douchecabine voor een inloopdouche

Vervang die oude douchecabine voor een ruimtebesparende inloopdouche met een compacte douchewand. Hierdoor zal de badkamer minder benauwend voelen en kun je zelfs meer bewegingsruimte creëren.

 

  1. Zorg voor veel daglicht en goede verlichting

Maximaliseer natuurlijk licht voor een ruimtelijk gevoel. Voeg daarnaast voldoende verlichting toe om donkere hoeken te vermijden. Een goed verlichte ruimte voelt automatisch luchtiger en groter aan.

 

  1. Gebruik een badkamerspiegel voor een ruimtelijk effect

Met een grote spiegel kun je natuurlijk licht weerkaatsen en de badkamer optisch groter laten lijken. Kies daarom gerust voor een extra groot formaat, eventueel met geïntegreerde verlichting. Op de website van Designspiegels vind je veel stijlvolle badkamerspiegels die de ruimte helemaal compleet maken.

 

  1. Houd een licht kleurenpalet aan

Kies voor lichte kleuren op de wanden om de badkamer een frisse en ruimtelijke uitstraling te geven. Wit doet het natuurlijk altijd goed, maar ook pastelkleuren of zachte beigetinten hebben een mooi effect. Voor een stoere touch kun je best kiezen voor een donkere vloer, mits je dit combineert met goede verlichting en zwevende meubels.

 

  1. Minimaliseer het gebruik van accessoires

In een kleine ruimte is minder echt meer. Beperk het gebruik van accessoires om te voorkomen dat het geheel rommelig oogt. Je kunt best één statement toevoegen aan de badkamer. Denk aan een mooie kamerplant of een wandplank met jouw favoriete parfumflessen.

 

Met de bovenstaande tips en ideeën kun je zelfs de kleinste badkamer omtoveren tot een prachtige ruimte!

Afbeelding van Barry D via Pixabay