...

Nick Beernaert – ‘Zonder Masker’

Nick Beernaert met nieuwe single

Inhoudsopgave toon

Nick Beernaert zet 2024 in met de gloednieuwe single ‘Zonder masker’.Vorige week was hij nog als BONO te zien in het programma Starstruck, vandaag stelt Nick Beernaert zijn nieuwste solosingle ‘Zonder Masker’ voor. Je timmert al heel lang aan een muzikale carrière, wat is je drijfveer? “De eerste muzikale stappen zette ik als tiener met enkele soundmixshows, maar al gauw toerde ik door heel België als zanger van ‘GIN’, een groep die ik vormde met mijn broer en zus. We traden onder meer op tijdens de Rode Kruis Zomertoer, Zomeraperitief en Pennenzakkenrock. Ook met mijn U2-tributeband, (U2be – The Belgian Experience) en eerdere projecten stond ik al meermaals op de Gentse Feesten, verschillende parkconcerten en festivals.

Nick Beernaert Zonder masker

muzikale jaren ervaring op de teller

Zodoende heb ik al heel wat muzikale jaren ervaring op de teller, niet enkel bij ons in Vlaanderen en Wallonië, maar ook in Nederland en Frankrijk. Eind 2023 startte ik met ‘U-NICK’, niet zomaar een coverband, maar eentje die gekende hits speelt die bijna vergeten waren en je bijna nooit meer live hoort. Deze unieke setlist wordt alvast gesmaakt en daar ben ik ontzettend blij om. Ik stond er eerder nooit echt bij stil, maar de laatste jaren mocht ik al heel wat mensen entertainen, zowel op festivals als op intieme concerten. Ook kregen mijn verschillende tv passages en zeker die laatste in Starstruck  enorm positieve feedback.

Met topmuzikanten

Ik prijs mezelf meer dan ooit gelukkig dat ik songs op ‘mijn’ manier kan brengen en dat met topmuzikanten (lees: vrienden) om me heen.” Voor de nieuwe single ‘Zonder Masker’ liet je je omringen door nieuwe mensen? “Klopt, via Steven Lambert kwam ik in contact met Lex De Groot. Ik was in eerste instantie op zoek naar een goeie stevige ballade, maar toen het nummer ‘Zonder Masker’ werd voorgesteld voelden we meteen: deze wordt het! Geen ballade dus, maar een catchy popsong. Niet veel later stond ik al in de studio, werd de videoclip ingeblikt en zijn we helemaal klaar om deze op het publiek los te laten. Deze ontzettende aangename samenwerking smaakt alvast naar meer!”

‘Zonder Masker’, een song van componist Joe Foster, werd opgenomen bij Lex De Groot en de Nederlandse tekst werd geschreven door Veronique Loiselet.