...

Winter Wonderland voor jong en oud

Winter Wonderland winterrevue

Winter Wonderland in Het Witte Paard Blankenberge is een magische avond vol muziek, dans en acrobatiek. Het Witte Paard in Blankenberge is een iconisch gebouw dat al generaties lang mensen uit heel Vlaanderen en daarbuiten aantrekt. In de wintermaanden van 2023-2024 opent het Witte Paard voor het eerst haar deuren voor een gloednieuw winters totaalspektakel: Winter Wonderland. Vanaf het moment dat je Het Witte Paard binnenstapt, wordt je ondergedompeld in een magische sfeer. De ingang is prachtig versierd met kerstbomen, slingers en lichtjes. Op die manier komt de bezoeker al direct in de winterse kerstsfeer. De cast van Winter Wonderland bestaat uit een aantal bekende Vlaamse artiesten. Jacky Lafon speelt de rol van gastvrouw, Lafon is een veelzijdige artieste die bekend is van haar rol in musicals, films en televisieserie Familie waarin ze jarenlang de rol van zatte Rita vertolkte.

Winter Wonderland Jacky Lafon

De Vegas Showgirls

Lissa Lewis is een jonge zangeres en aanstormend talent die iedereen weet te bekoren met haar fantastische stem. David Vandyck is ook een aankomend talent dat in 2023 doorbrak met zijn hit “Licht aan De Overkant”. Anke Goergen bekend als radio-dj bij de muziekzender MNM en presentatrice bij RTV/TV Plus bewees dat ze ook haar mannetje kan staan als zangeres. De Vegas Showgirls kregen de eer de show te openen gevolgd door Maarten Cox een Vlaamse zanger die in 2004  deelnam aan The Voice van Vlaanderen en zo bekend werd in Vlaanderen. Hij mocht de show verder zetten met het nummer Bad, Bad Leroy Brown. na een eerste nummer van Anke Goergen “If You Wanna Be My Lover”betrad gastvrouw Jacky Lafon. Zij maakte van de gelegenheid gebruik om Ingeborg, Evelyn Canoot, Joren Dumont (deelnemer blind getrouwd van vorig seizoen) en tenslotte Andy Peelman welkom te heten.

Winter Wonderland De Vegas Showgirls

Internationale acts

Telkens ze een naam vermeldde werd dat uiteraard vergezeld door een stevig applaus van de talrijke aanwezigen. Tussen de verschillende optredens door van de artiesten waren er ook internationale acts die tussendoor te zien waren. En die optredens getuigden ook van een internationale klasse. Zo passeerde in het eerste gedeelte een ongelooflijk getalenteerde paaldanseres, die haar lichaam niet alleen langs de paal slingerde maar ook nog ongelooflijke stunts aan de paal uitvoerde. Ik ben er zeker van dat menig toeschouwer ervan droomde om een dergelijke lenigheid te bezitten. Later kwam deze nog eens terug op een glazen kubus waar ze haar lichaam nog in allerlei bochten wist te wringen, weliswaar een streling voor het oog. Buiten het zingen hield Jackie zich bezig met de nodige humor. Op haar typische Lafon manier kreeg ze het hele witte paard aan het schokken van het lachen met haar typetjes.

Winter Wonderland Paaldanseres

Kinderkoor

Zo zagen we haar als bejaardenhelpster in een woonzorgcentrum en ze voelde zich daar helemaal thuis. Maar ook over de verschillende busuitstappen met haar bewoners kon ze een heel verhaal vertellen. De songfestivalmedley die daarop volgde kon ook de volle waardering van het talrijk opgekomen publiek genieten. De verschillende nummers werden trouwens luidkeels meegezongen. Even emotioneel werd het toen in het tweede gedeelte een aantal kinderen het podium opkwamen om samen “Geef De Kinderen Een wereld” te zingen. Daarna zongen ze nog samen met de artiesten “Er Is Een Kindeke Geboren”. Jackie Lafon zagen we nog terug als zuster Amaretto die het klooster beu was en nog later als presentatrice en vertaalster van Dolly Parton die in Het Witte Paard verzeild was geraakt.

Kinderkoor

Medley

Tussendoor hadden we nog een paar dat optrad op een kleine cirkel met rolschaatsen. Wat die presteerden op een cirkel van een paar meter was ongelooflijk en deed menig mond openvallen van verbazing. Omstreeks 23.30 namen de artiesten afscheid met een medley en samenzang met de ganse zaal. Na nog één keer de tent in lichterlaaie te zetten keerde iedereen moe maar voldaan terug huiswaarts. Winter Wonderland is een magische show die je niet mag missen. De cast is geweldig, de show is zeer gevarieerd en het is geschikt voor jong en oud. Ik geef de show een dikke 10! Mensen die de show nog willen bijwonen moeten zich wel haasten want vrijdag valt definitief het doek over Winter Wonderland. Maar geen nood er werd nu al beslist dat er volgend jaar een nieuwe winterrevue komt. Wij kijken er alvast naar uit, maar eerst nog deze zomer Hot Summer Night En Jonger Dan Je Denkt.

Winter Wonderland samanzang

Voor meer foto’s klik hier