...

Donkmeer heel even de Seine in Parijs

Donkmeer in Berlare

Donkmeer in Berlare heel even de Seine in Parijs met de musical “De klokkenluider van de Notre Dame”. Vanaf 23 augustus 2024 brengt Festivaria een beklijvend openluchtspektakel met Disney classics: DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME. In de zomer van 2023 wordt het Donkmeer in Berlare heel even de Seine in Parijs voor een aangrijpend musicalspektakel: DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME. Jawel, de prachtige musical gebaseerd op de roman van Victor Hugo in een versie met de liedjes van Disney. Festivaria brengt het meesterwerk van Victor Hugo voor het eerst in Vlaanderen live op scène. Het publiek mag zich verwachten aan een beklijvend muzikaal drama over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie.

Donkmeer De Klokkenluider Van De Notre Dame

Regisseur Bruno Van Heystraeten

Bruno Van Heystraeten zal deze openluchtmusical van Festivaria regisseren. Wie in de huid kruipt van Quasimodo, Esmeralda en Frollo, dat blijft nog even geheim. De namen van de hoofdcast worden in het voorjaar van 2024 bekend gemaakt.  Festivaria is niet aan zijn proefstuk toe, en brengt om de twee jaar een groots musicalspektakel tot leven op het Donkmeer. De laatste editie in 2022 was dat het spetterende SINGIN’ IN THE RAIN. Festivaria pakt steeds uit met een schitterend decor, de mooiste kostuums, een spetterende hoofdcast en meer dan 100 personen op de scène. Achter de scène mag men ook nog eens rekenen op dubbel zoveel vrijwillige handen.

Het verhaal

Parijs, 1482. Na 20 jaar in totale afzondering verlaat Quasimodo stiekem de klokkentoren van de kathedraal voor het Dwazenfestival. Wat een feest zou moeten worden, ontaardt in een dramatisch muzikaal verhaal over uitsluiting, ware liefde en dodelijke jaloezie. Vindt Quasimodo eindelijk het geluk bij zigeunerin Esmeralda? Of verovert aartsdiaken Frollo op sluwe wijze haar hart en is de klokkenluider gedoemd tot een kluizenaarsbestaan? Verwacht je aan een groots openluchtspektakel met de meeslepende musicalsongs uit de Disney-klassieker. Zomer 2024. Het Donkmeer in Berlare is voor twee weken de Seine in Parijs!

DE KLOKKENLUIDER VAN DE NOTRE DAME gaat in première op 23 augustus en is te zien tot en met 7 september 2024.

CREATIEF TEAM:
Regisseur: Bruno Van Heystraeten
Muzikale leiding: Geert Baetens
Decorontwerp: Marnik Baert
Choreografie en regie-assistentie: Ingrid Coppieters

Met een Vlaamse topcast

Tickets: www.festivaria.eu