...

Printen via wifi ; hoe zit dat?

Printen via wifi hoe zit dat wi-fi-5438427_1280

Printen via wifi, hoe zit dat?

Printen via wifi heeft als groot voordeel dat je niet langer gebonden bent aan vervelende printerkabels. Super handig dus, maar je hebt zo ook de vrijheid om je Brother printer overal in huis neer te zetten. Bovendien kun je met wifi-printen documenten afdrukken vanuit elke kamer in huis. Dus of je nu in de keuken staat en snel een recept wilt printen, of op je studeerkamer even een schooldocument moet afdrukken, je hebt geen gedoe meer met printerkabels. Maar hoe werkt dit nu eigenlijk?

Hoe werkt printen via wifi?

Je printer is verbonden met het wifi-netwerk, waarbij je modem/router fungeert als de schakel tussen je apparaten en de printer. Als je een printer zoekt die wifi-ondersteuning biedt, kun je naar de specificaties kijken op PrintAbout. Daarbij zou dan wifi vermeld moeten staan als een verbindingsmogelijkheid. Dit is handig voor draadloos printen. Met wifi-printen kun je verschillende apparaten, zoals je telefoon en laptop, draadloos verbinden met dezelfde printer, waardoor je niet elk apparaat apart hoeft aan te sluiten. Het is ook handig als je snel iets moet printen, omdat je niet hoeft te wachten tot je computer klaar is en verbonden is. Je kunt gewoon je document of foto naar de printer sturen en het wordt snel afgedrukt.

Hoe verbind je deze printer?

Het verbinden van je wifi printer is eigenlijk best eenvoudig. Elke printer wordt geleverd met een gebruiksaanwijzing die stap voor stap uitlegt hoe je de printer met je draadloze netwerk kunt verbinden. Daar moet je dus altijd even op kijken. De interface op het apparaat zelf wijst je ook de weg. In sommige gevallen heb je misschien nog een USB-kabel nodig om de printer in te stellen en te verbinden, maar de meeste printers kun je draadloos installeren. Je voert gewoon het wifi-wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd, en dan ben je klaar om draadloos te printen.

Wat als je geen wifi hebt?

Maar wat doe je als je je apparaat niet kunt verbinden met hetzelfde wifi-netwerk? Gelukkig zijn er handige alternatieve manieren om draadloos te printen. Een daarvan is wifi-direct, waarbij je rechtstreeks verbinding maakt tussen je printer en je apparaat, zonder dat je een draadloos netwerk nodig hebt. Zodra ze verbonden zijn, herkennen je laptop, smartphone of tablet automatisch de printer, wat printen super makkelijk maakt. Een andere handige optie is printen via bluetooth, iets wat steeds meer printers ondersteunen. Hierbij heb je geen extra apps of netwerkverbinding nodig. Een derde mogelijkheid is NFC-printen (Near Field Communication), waarmee je je printer en smartphone op korte afstand met elkaar kunt koppelen, meestal via een speciale printer-app. Tot slot is er email-printen, waarmee je vanaf elke locatie printopdrachten kunt versturen naar een speciaal emailadres van je printer, waarna de bijlage automatisch wordt afgedrukt.

Afbeelding van Юрий Коврижных via Pixabay