...

Deze zaken maak je best in orde voor de geboorte van je baby

Deze zaken maak je best in orde voor de geboorte van je baby

Deze zaken maak je best in orde voor de geboorte van je baby

Verwachten jij en je partner binnenkort een (eerste) baby? Dat is hartstikke spannend! Bij de geboorte van een kindje komt namelijk heel wat kijken en jullie leven komt even helemaal op z’n kop te staan.

Babykamer inrichten

Allereerst kunnen jullie alvast beginnen met het inrichten van de babykamer. Kies een rustgevende kleurenschema, koop een comfortabele wieg en zorg voor voldoende opbergruimte voor alle babybenodigdheden. Daarnaast denken jullie best ook al eens na over praktische zaken zoals verduisterende gordijnen en een comfortabele stoel voor wanneer je ‘s nachts borstvoeding zal moeten geven. Het zal jullie ongetwijfeld een gerust gevoel geven om te weten dat de babykamer klaar is en dat jullie baby een gezellige en veilige plek heeft om in te groeien!

Geboorteaankondiging voorbereiden

Laat jullie creativiteit de vrije loop en bedenk alvast hoe jullie de komst van jullie baby aan vrienden en familie willen aankondigen. Of jullie nu zelf geboortekaartjes maken of een schattige foto op social media willen posten, zorg ervoor dat jullie aankondiging speciaal en uniek is! Maak je geboortekaartjes voor een jongen of een meisje? Zorg dat je op voorhand al eens nadenkt over een leuk en passend ontwerp en laat genoeg ruimte over voor de geboortedatum en dergelijke.

Kraamzorg regelen

Deze stap is misschien wel één van de belangrijkste zaken die je voor de geboorte van je baby al in orde kunt maken. Kraamzorg professionals bieden namelijk ondersteuning en begeleiding tijdens de eerste dagen na de bevalling. Ze helpen met de verzorging van jullie baby, geven advies over borst- en flesvoeding, en kunnen ook emotionele steun bieden wanneer dat nodig is. Neem dus zeker contact op met kraamzorgorganisaties in jullie omgeving en plan dit op tijd zodat jullie alle benodigde informatie hebben.

Babyuitzet kopen

De laatste en misschien wel leukste stap die je alvast kunt zetten is het bijeen sprokkelen van de babyuitzet. Begin op tijd met het verzamelen van babykleding, luiers, flesjes, babyverzorgingsproducten en andere spullen die je straks nodig zal hebben. Maak een lijstje op zodat je zeker niets over het hoofd ziet en begin met winkelen. Het is handig om ook alvast na te denken over de inrichting van de luiertafel en ook een kinderwagen kunnen jullie alvast aankopen. Op die manier voorkomen jullie last-minute stress en is alles helemaal klaar voor de geboorte van jullie kleine spruit!

 

Afbeelding van thedanw via Pixabay