...

InterClassics bouwt het circuit van Le Mans na

InterClassics 40.000 m2 oppervlakte

InterClassics bouwt het circuit van Le Mans na in Brussels Expo. 24 historische en hedendaagse Le Mans racers, gerenommeerde auto-importeurs, de première van Koen Wauters en Pascal Feryn (Team Feryn) hun nieuwe Dakar-bolide én honderden classics, young- en oldtimers. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 november 2023 kan je in de Brusselse Heizelpaleizen 4, 5, en 6 terecht voor de 8e InterClassics Classic Car Show Brussels. Autoliefhebbers kunnen op 40.000 m2 oppervlakte genieten van honderden unieke classic cars, young- en oldtimers. De beurs schenkt dit jaar bijzondere aandacht aan de 100ste editie van de ’24 uur van Le Mans’ met een interactieve, opvallende replica. Verder zijn er diverse auto-importeurs voor het eerst vertegenwoordigd, waaronder Aston Martin, Lotus en Donkervoort. Koen Wauters en Pascal Feryn van Team Feryn onthullen er op vrijdag 17 november 2023 om 11u exclusief de wagen waarmee ze in januari voor het eerst deelnemen aan de Africa Eco Race.

Interclassics Racecircuit Le Mans nagebouwd

Een exclusieve signeersessie

Het team pakt ook uit met een mini-bivak, hun racetruck en nog een aantal andere wagens. Zondagnamiddag is Koen op de beurs aanwezig voor een exclusieve signeersessie. Zowel autoliefhebbers als gezinnen vinden zeker hun gading op de beursvloer met naast een indrukwekkende collectie wagens ook diensten en gezellige horeca. Net als de voorbije jaren worden er op de beurs ook wagens gekocht en verkocht. Sinds het wegvallen van het Autosalon is InterClassics Classic Car Show Brussels dit najaar de grootste indoor autohappening van de Benelux. De belangstelling is groot, getuige het nieuwe voorverkooprecord dat de beurs nu al op zak heeft. Meer info en tickets vind je op www.interclassics.events. Dit jaar is de viering van het 100-jarige bestaan van Le Mans het centrale thema van de 8ste InterClassics. “We trekken alle registers open en bouwen in de Patio van Brussels Expo het wereldberoemde circuit na, inclusief de tribunes en de startgrid.

Interclassics Racecircuit Le Mans nagebouwd (0)

Virtuele race op het circuit van Le Mans

Eén blik op de foto’s volstaat om te beseffen dat het er echt fantastisch gaat uitzien. Het Le Mans-gevoel komt gegarandeerd bovendrijven. Onze bezoekers kunnen aan de hand van professionele simulatoren, tijdens een virtuele race op het circuit van Le Mans, zelf uitzoeken of er een carrière als professionele racepiloot voor hen inzit. Zo leuk wordt het dus!”, zegt beursmanager Erik Panis. In de patio van Brussels Expo presenteert de organisatie een indrukwekkende collectie uit de historie van deze race. De oudste Le Mans klassieker van de tentoonstelling stond aan de start van de eerste editie in 1923: een Vinot Deguinand. In totaal staan er 24 Le Mans racers geëxposeerd, ieder met een uniek verhaal. Racewinnaars zoals de Jaguar D-Type (1957) en Peugeot 905 (1992) maar ook andere historisch significante modellen. Denk aan de Howmet TX, een experimentele racer uit 1968 met gasturbineaandrijving en een helicoptermotor.

Interclassics Howmet TX’-raceauto

Emanuele Pirro,  Jürgen Barth en Christine Beckers

Publieksfavorieten zoals de Porsche 917 (1970) en Audi R18 TDI Ultra (2011) zullen niet ontbreken. Dit is slechts een greep uit de imposante verzameling raceauto’s die de organisatie voor deze gelegenheid leent uit de collecties van diverse internationale musea (o.a. Porsche Museum, Matra Museum, Le Mans Museum en het Louwman Museum) en privécollecties. “Ik vind het altijd lastig om er een bedrag op te kleven, maar ga ervan uit dat de gezamenlijke (verzekerings)waarde van deze line-up rond de 60 miljoen euro ligt. Veruit het hoogste bedrag uit de geschiedenis van InterClassics”, zegt Erik Panis. Indrukwekkende raceauto’s zijn één ding maar de coureurs die deze – vaak beestachtige – auto’s in bedwang moesten houden hebben evenzo een legendarische status. Daarom dat Emanuele Pirro,  Jürgen Barth en de Belgische rijder Christine Beckers op de vrijdag van InterClassics aanwezig zullen zijn voor een handtekeningsessie.

nterclassics Brussels Expo (1)

Koen Wauters en Pascal Feryn

Samen zijn de coureurs goed voor zes Le Mans overall overwinningen en vijf klassewinsten. Piro heeft zijn winsten behaald met de diverse iteraties van de Audi R8 en later de R10 TDI. Barth reed diverse modellen maar bleef altijd trouw aan het merk waar hij als ingenieur startte: Porsche. Jarenlang waren Koen Wauters en Pascal Feryn van Team Feryn de vertrouwde gezichten in de Dakar Rally, maar na 12 deelnames met 10 aankomsten trokken ze in 2012 een streep onder hun rallyavontuur. De gepassioneerde rallyrijders ondernamen in 2021 al een poging met een herstart en namen in 2022 aan Dakar Classic deel. In 2023 werd hun wagen finaal afgekeurd, waarna het team besloot om de Franse organisatie de rug toe te keren. Nu is er wel goed nieuws, want Koen Wauters en Pascal Feryn nemen met Team Feryn in januari 2024 voor het eerst deel aan de Africa Eco Race met een gloednieuwe wagen.

Koen Wouters en pascal Feryn

Die stellen ze op vrijdag 17 november 2023 om 11u officieel voor in Paleis 6 tijdens de Classic Car Show van InterClassics. Naast de voorstelling van hun nieuwe rallywagen pakt het team uit met een mini-bivak, een racetruck en nog diverse zaken waardoor beursbezoekers meteen een bijzondere inkijk krijgen in de rallywereld. Doorheen het weekend krijgen de bezoekers die het wensen toelichting op hun stand. Op zondagnamiddag 19 november 2023 zijn Koen Wauters en Pascal Feryn van Team Feryn om 14 uur van de partij voor een foto- en handtekeningsessie. Met meer dan 400 exposanten, verspreid over een beursoppervlakte van meer dan 40.000 m2 meter groeide InterClassics de voorbije jaren uit tot ‘de grootste indoor autohappening van de Benelux.’ Dat zijn we zeker, nu het Autosalon is verdwenen.

Interclassics Brussels Expo (0)

Oldtimers, supercars, youngtimers

Met bijna 30.000 autoliefhebbers, kopers en geïnteresseerden is het een unieke beleving die jaar na jaar blijft groeien. Op de beurs vind je niet alleen de allermooiste oldtimers, supercars, youngtimers. Heel wat auto-importeurs hebben al de stap gezet en zich aangesloten.  en Donkervoort zijn bij ons vertegenwoordigd. We werken dit jaar ook intens samen met D’Ieteren Luxury Performance, de grootste importeur van luxe- en sportauto’s in België. Het is mooi om te zien dat ook dergelijke importeurs hun weg naar InterClassics weten te vinden. Daarnaast is de beurs ook echt interessant voor de liefhebbers van al dat blinkend moois, want vrijwel alle geëxposeerde auto’s staan te koop. Voor veel autoliefhebbers is InterClassics hét hoogtepunt van het jaar”, zegt Erik Panis tevreden.

InterClassics organisator Erik Panis

Foto’s: House Of Entertainment.

InterClassics Classic Car Show Brussels vindt dit jaar plaats van 17 t/m 19 november 2023 in Brussels Expo. Tickets zijn online met korting verkrijgbaar via www.interclassics.events.