...

Kempense topwielerteams bundelen krachten

Kempense topwielerteams

Kempense topwielerteams bundelen krachten om dameswielrennen te ondersteunen. Het De Ceuster Bonache Cycling Team en het succesvolle Acrog-Tormans wielerteam bundelen hun krachten om het dameswielrennen op jeugdniveau te bevorderen. “Samen gaan we de nieuwe, vrouwelijke wielertalenten van morgen ontdekken en begeleiden naar de wielertop!” klinkt het ambitieus. Acrog-Tormans, dat al 75 jaar een belangrijke speler is in het jeugdwielrennen en bekende namen als Tom Boonen, Jasper Philipsen, Remco Evenepoel, Rob Peeters, Zoe Bäckstedt, Jan Bakelants, Cian Uijttebroeks en andere wielrenners heeft voortgebracht, zet nu ook in op de ontwikkeling van jonge, vrouwelijke wielrenners. Onder leiding van ploegleidster Shana Maes voor het veldrijden en haar medewerkers Jan Thijs en Stijn Schildermans voor wegwielrennen begeleiden ze momenteel 25 veelbelovende rensters.

Kempense De Ceuster Bonache Cycling Teamen Acrog-Torman

Van links naar rechts: Ellen Van Loy, Dirk Verbeeck , Davy De Ceuster (Bovenaan) Floor Vanelsakker,  Shana Maes, Jan Thijs; Tom Vandendijck, Rob Peeters
Onderaan: Noor Vandendijck, Nette Coppens (geel rode trui), Zita Peeters , Marie De Schrijver (AA Drink. Sluit vanaf 01/01/2024 aan bij het team) Math Leyssens

De Ceuster Bonache Cycling en Acrog-Tormans

Deze samenwerking begon afgelopen zomer, toen twee wielrensters van Acrog-Tormans deelnamen aan een wegwedstrijd in een gemengd team met rensters van het De Ceuster Bonache Cycling Team, een team dat onder andere Alicia Franck, Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven ondersteunt. Dit leidde tot een gezamenlijke inspanning om het vrouwelijke wielertalent te ontwikkelen. Ellen Van Loy, evenals trainer Rob Peeters van het De Ceuster Bonache Cycling Team, versterken de initiatieven van Acrog-Tormans. Ze trainen samen met Shana Maes de jonge wielrensters en bieden waardevol advies. Deze tandem benadering heeft al tot positieve reacties van de deelnemers geleid. De focus ligt op tienermeisjes, nieuwelingen en junioren, die zowel op de weg als in het veld hun sportieve wielertalenten willen ontdekken.

Rob Peeters en Ellen Van Loy training

Rensters kunnen doorstromen

Wat deze samenwerking tuuszn de twee Kempense teams extra bijzonder maakt, is dat rensters kunnen doorstromen naar de beloften (U23) en professionele teams zoals het 100% Belgische De Ceuster Bonache Cycling Team. Voorzitter en hoofdsponsor van Acrog-Tormans, Jef Robert, beschouwt deze samenwerking als een win-win situatie voor beide teams. Het creëert een sterke jeugdwerking en biedt een vruchtbare voedingsbodem voor toekomstige toprensters zowel op de weg als in het veld. Deze duurzame samenwerking tussen twee toonaangevende Kempense wielerteams bouwt aan de toekomst van het vrouwenwielrennen in België. Terwijl de focus momenteel op veldrijden ligt, wordt het wegprogramma uitgebreid en verbeterd. Beide teams zien de potentie om de volgende Lotte Kopecky of Sanne Cant te ontdekken en te begeleiden naar succes in de wielersport.

Ellen Van Loy training

“Om in wielertermen te blijven, ging daar alles aan het rollen (lacht). Dat was het moment waarop we met iedereen aan tafel zijn gaan zitten en beginnen brainstormen hoe we er een gemeenschappelijk sterk verhaal van konden maken”, zegt voormalig veldrijdster en jeugdcoach Ellen Van Loy. 

Voor meer informatie en aanmeldingen kunnen geïnteresseerde meisjes contact opnemen met beide Kempense teams.

Contactgegevens

Acrog-Tormans: dames@acrog-tormans.be.

De Ceuster Bonache Cycling Team: management@dcbcx.be.

Foto’s: House Of Entertainment.