...

Lotte Baele rijdt zondag haar eerste Wereldbeker

Lotte Baele rijdt eerste wereldbeker

Lotte Baele rijdt zondag haar eerste Wereldbeker in Maasmechelen. Normaal stond Lotte Baele zaterdagmiddag aan de start van de tweede Superprestige-wedstrijd in Ruddervoorde. Die plannen wijzigden, want de 20-jarige veldrijdster van het 100% Belgische, vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team mag zondagnamiddag starten in haar allereerste Wereldbekerwedstrijd in Maasmechelen. “Maandag was er mijn selectie voor het EK veldrijden van komend weekend in Pontchâteau. Op basis van mijn goede resultaten en de progressie had ik stiekem gehoopt op mijn eerste Wereldbekerselectie. Gisteren (donderdag) kreeg ik het verlossende telefoontje. Het grappige is dat mijn naam blijkbaar al van in het begin op de lijst stond bij de UCI, maar dat er bij hen administratief iets was fout gelopen.

Lotte Baele

Lotte wijzigt haar plannen

Een prettige vergissing, met dank aan onze coach (Rob Peeters) voor de opvolging”, zegt de renster uit het Oost-Vlaamse Adegem enthousiast. In Overijse werd Lotte Baele afgelopen zondag nog 26ste tijdens de openingswedstrijd van de Superprestige. “De eerste wedstrijdhelft ging goed, maar toen viel ik en kreeg ik het stuur in mijn buik. De tweede helft heb ik rondgereden met de nodige pijn. Ik was teleurgesteld toen ik over de streep bolde. Op advies van de ploeg ben ik ’s avonds nog naar spoed geweest, omdat ik last had van mijn milt en ribben. Gelukkig was het maar een lichte kneuzing van de onderste ribben. De eerste twee nachten heb ik op mijn zijde geslapen, maar woensdag kon ik weer probleemloos mijn veldtrainingen afwerken.” Normaal ging ze vrijdag rusten en werken voor haar school, maar door de selectie voor haar eerste Wereldbekerwedstrijd wijzigt Lotte Baele nu haar plannen.

De Ceuster damesteam

Nog nooit deelgenomen aan z’on wedstrijd

Ik heb nog nooit deelgenomen aan zo’n wedstrijd, laat staan dat ik in Maasmechelen ooit al heb gereden. Het is nog maar de tweede keer dat die daar wordt georganiseerd. Alicia (Franck), Laura (Verdonschot) en Suzanne (Verhoeven), mijn collega-rensters zijn woensdag al gaan verkennen. Fijn dat ik op hun expertise en die van onze trainer Rob Peeters kan rekenen. Daarnaast wordt het aandachtig kijken naar de YouTube-filmpjes. Met spijt in het hart skippen we zaterdag Ruddervoorde, zodat we zondag uitgerust kunnen starten. Ik ben zelf nog niet helemaal tevreden over de afgelopen crossen. Ik wil graag weer op het topniveau rijden van vorig jaar. Ik ben zondag en op het EK pas tevreden als ik alles uit die wedstrijden heb gehaald wat ik wou. Het niveau van de komende wedstrijden is superhoog, maar als ik goede benen heb hoop ik mezelf toch kunnen tonen. Ik heb er in alle geval veel zin in!”

Foto’s: House Of Entertainment.