...

Zo scharrel jij de beste eetkamermeubels bij elkaar

Zo scharrel jij de beste eetkamermeubels bij elkaar

Zo scharrel jij de beste eetkamermeubels bij elkaar

De meeste mensen eten in de woonkamer of keuken en sommige mensen hebben het geluk een aparte eetkamer te hebben. Je kunt hiervoor passende eetkamerstoelen kopen. Waar jouw eettafel en eetkamerstoelen ook staan, de eetkamer of -ruimte speelt een belangrijke rol in jouw leven. Het is een plek waar het gezin in de avond samenkomt en waar gasten ontvangen worden. Een sfeervolle eetkamer is dus van groot belang. Heb jij een nieuwe eetkamer of ben je niet meer tevreden met de meubels die je nu hebt? In dit artikel helpen wij jou op weg met de keuze voor de juiste meubels.

Vorm

De vorm van jouw eettafel bepaalt voor het grootste deel hoe er aan jouw tafel plaatsgenomen kan worden. Een vierkante of rechthoekige tafel is lekker handig. Je kan hier meestal zo’n zes stoelen omheen plaatsen. Een ronde tafel heeft iets heel gezelligs. Je kan deze echter wel alleen in het midden van een ruimte zetten. Een ronde tafel kun je immers niet lekker in de hoek schuiven. Een kiezelvormige tafel of een andere asymmetrische vorm ziet er erg stijlvol uit. Dat kan zeker een keuze zijn. Je moet hierbij echter wel heel goed nadenken over de locatie van de tafel en de stoelen eromheen. Bij Unit 14 hebben ze een ruime keuze aan eetkamer meubels. Laat je vooral inspireren!

Formaat

Hoeveel ruimte mogen jouw eetkamermeubels maximaal in beslag nemen? Baken het gebied af waar jouw meubels komen te staan en noteer de maten. Houd er rekening mee dat je je stoelen ongeveer 70 cm van de tafel af wilt hebben staan. Tussen de stoelen wil je minimaal tien centimeter overhouden. Bedenk dus hoeveel stoelen je nodig hebt en houd er rekening mee dat je bij het oppervlakte van jouw tafel aan alle zijden 70 cm moet aanrekenen.

Materiaal

Kies ten slotte een prettig materiaal voor jouw meubels. Eikenhout en Notenhout zijn twee hele populaire houtsoorten voor meubels. Het ziet er mooi en rustiek uit en splintert niet. Mangohout is tegenwoordig upcoming. Dit is een duurzame optie onder de houtsoorten. Mangohoutenmeubels worden gemaakt van mangobomen die geen vruchten meer geven. Keramiek is voor het tafelblad ook een optie. Dit ziet er ontzettend luxe uit. Wel moet je bij dit materiaal rekening houden met de schoonmaakmiddelen die je hierop gebruikt. Keramiek kan niet overal tegen. Tot slot worden veel meubels tegenwoordig gemaakt van PVC. Dit is een robuuste en duurzame optie die ook nog eens gemakkelijk schoon te houden is. Voor welke meubels ga jij?

Afbeelding van Rudy and Peter Skitterians via Pixabay