...

René Karst ‘EHBO’ (‘Een Heleboel Bier Op!’)

René Karst maakt de meezinger ‘EHBO’

René Karst maakt van ‘I’m Into Folk’ de meezinger ‘EHBO’ (‘Een Heleboel Bier Op!’). Na o.a. ‘Atje voor de sfeer’ (20 miljoen Spotify-streams), ‘Liever te dik in de kist’ (19 miljoen Spotify-streams) en ‘Dat interesseert me echt geen ene reet’ (5 miljoen Spotify-streams), zet volkszanger René Karst met zijn nieuwe single ‘EHBO’ de muzikale tapkraan verder open. Hij gaat helemaal los met ‘Een Heleboel Bier Op!’, want daarvoor staat de afkorting voluit. “De kans is inderdaad groot dat de hulpdiensten je dan moeten redden”, zegt hij lachend. “Wie mij ondertussen al een beetje kent, weet dat ik met mijn liedjes het leven relativeer, met een stevige knipoog en de nodige humor. De melodie klinkt meteen herkenbaar. Het is een Ierse traditional die in Vlaanderen bekend is dankzij The Radio’s en hun ‘I’m Into Folk’-klassieker.

Rene karst Een Hele Boel Bier Op

Bart Peeters

Bart Peeters heeft er dus al een Vlaamse versie van gemaakt, maar volgens mij is het de eerste keer dat er een Nederlandse artiest een eigen feestversie van maakte. In de studio was het supergezellig met de muzikanten en het koortje. Geen dreunende beat, want uit respect voor dit geweldige liedje hebben we de structuur netjes behouden, maar er wel een eigen René Karst-toets aan toegevoegd.” De nieuwe single ‘EHBO’ van René Karst is digitaal beschikbaar. Met de herfst voor de deur komen het veldrijden, de après-ski, de Moose Bars en zelfs de prinsenverkiezingen en het carnaval dichterbij. Nog een paar weken en de gezellige feestvreugde van het najaar barst helemaal los. Volkszanger en feestmens René Karst is er helemaal klaar voor met zijn nieuwe single ‘EHBO’. Geen ‘Eerste hulp bij ongevallen’, maar wel ‘Een Heleboel Bier Op!’, alhoewel je hem ook kan meezingen met een frisdrank.

Een patent op aanstekelijke, meezingbare liedjes

Ik heb inderdaad een patent op aanstekelijke, meezingbare liedjes”, zegt René Karst die ondertussen een begrip is geworden in de Lage Landen. “Het lijkt eenvoudig, maar als je goed luistert, hoor je de verschillende laagjes en verhalen in de songs die we uitbrengen. De lat ligt hoog, want met elk liedje willen we leuke dingen doen op sociale media, maar mikken we ook op de cafés, de kroegen en alle plekken waar mensen samenkomen om te feesten. Het zijn sfeermakers met een toffe boodschap waar je meteen blij en vrolijk van wordt. De song is gebaseerd op een Ierse traditional. Jullie kennen hem in Vlaanderen vast en zeker als ‘I’m Into Folk’ van Bart Peeters & The Radio’s. Met ‘Een Heleboel Bier Op!’ kan je hem nu lekker opnieuw meezingen, maar ook zonder bier is het volgens mij een stevige oorwurm die meteen blijft hangen (lacht). Laat die feestjes maar komen”, zegt René Karst enthousiast.

De nieuwe ‘EHBO’-single van René Karst verscheen op het HOE-label en is digitaal beschikbaar.