...

René Karst brengt Vervlaamste ode aan Jeansbroek

René Karst met ode aan Jeansbroek

René Karst (‘Atje voor de Sfeer’) brengt een Vervlaamst eerbetoon aan de Jeansbroek! Van een ideale timing gesproken: op het moment dat de Levi’s 501, dé jeansbroek der jeansbroeken, zijn 150-jarig bestaan viert, brengt zanger René Karst zijn nieuwe single ‘Spijkerbroek’ uit. Het eerbetoon aan nog steeds ‘één van de populairste uniseks kledingstukken’ kreeg een Vlaams randje. “’In Nederland spreken we van een ‘Spijkerbroek’, dus speciaal voor jullie hebben we daar ‘Jeansbroek’ van gemaakt, inclusief jullie bekende ‘amai’”, zegt René Karst lachend. Met een heerlijk gelaagde tekst komt de originele nieuwe single van René aardig in de buurt van het het heerlijk dansbare ‘Half A Boy And Half A Man’van Nick Lowe. Om maar aan te geven dat de slimme liedjes van René Karst het niet alleen goed doen op sociale media en tijdens z’n optredens, maar ook de ‘radiovriendelijke’ stempel dragen. In Vlaanderen vind je dus René Karst zijn nieuwe single, digitaal als ‘Spijkerbroek’, maar je hoort hem ‘Jeansbroek’ zingen.

René Karst Spijkerbroek

Jeansbroek

Met o.a. ‘Atje voor de Sfeer’‘Liever Te Dik In De Kist’ en het vorig jaar verschenen ‘Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet, is de populaire zanger René Karst erg succesvol in de Lage Landen. Als singer-songwriter staat hij met z’n twee voetjes in het leven, is hij erg actief op sociale media en weet hij als geen ander hoe je slimme, hitgevoelige liedjes maakt. Met ‘Jeansbroek’ speelt hij perfect in op de actualiteit. “Als ik om me heen kijk, zie ik nog steeds dat er ontzettend veel mensen rondlopen in een spijker-/jeansbroek. Wij spreken in Nederland van een spijkerbroek, maar bij jullie is het dus een jeansbroek of jeans. Net omdat er zo’n verschil is, hebben we met ons team besloten om twee aparte versies uit te brengen van mijn nieuwe single. Het nummer is inderdaad een eerbetoon geworden aan één van de populairste kledingstukken. Ongelofelijk hoeveel mensen hem nog steeds dragen en hoe gevarieerd het aanbod is. Ik schrik daar telkens van wanneer ik in de winkel sta om er eentje te kopen. Dat gebeurt niet zo vaak, omdat zo’n jeans een lange levensduur heeft en als hij doorheen de jaren er wat bleker uitziet, blijft hij nog modern. Zelfs een jeans met gaten is nog steeds hip”, zegt René Karst lachend.

Vlaanderen

Naast zijn feestliedjes krijgen we in de Vlaamse jeansbroek-versie van René Karst zijn ‘Spijkerbroek’ weer een ander laagje te horen van de veelzijdige zanger. “Ik draag steeds veel zorg voor de tekst en de productie van een liedje. Ik vind het altijd fijn wanneer mensen me aanspreken of zeggen dat ze wat ik zing inhoudelijk ook leuk vinden. Een herkenbaar onderwerp, een songtekst met een leuke twist en muzikale elementen die vertrouwd in de oren klinken, zijn voor mij de ingrediënten en de ideale combinatie voor een toffe song. ‘Spijkerbroek’ is leuk, omdat hij o.a. lekker in je oor blijft hangen en je vooral ook een instant goed gevoel geeft. Bovendien is dit ook een liedje dat zich opnieuw bijzonder goed leent om gedraaid te worden op radio en televisie. Zeker de Vlaamse versie, waar ik ook die heerlijke ‘amai’, een uitspraak die de Vlamingen toch wel typeert, netjes in heb verwerkt (lacht)” De nieuwe Vlaamse versie van René Karst zijn nieuwe single ‘Spijkerbroek’ verscheen op House of Entertainment/8Ball Music en is digitaal beschikbaar.