...

TMF komt terug!

TMF komt één dag terug

TMF komt terug, één dag vol kick-ass nostalgie met de gezichten én de muziek van toen! Een oude geliefde komt opnieuw tot leven. TMF zou dit jaar 25 geworden zijn en ter gelegenheid van dat feest brengt Pickx, het TV-platform van Proximus, de populaire muziekzender voor één dag terug. Tijdens een 13 uur durende live-uitzending duikt Pickx, in het prettige gezelschap van de VJ’s van toen in de archieven van de zender. De spraakmakende interviews met Prince en Robbie Williams, de bloopers van Evi Hanssen en Roos Van Acker, maar ook een hartelijke hommage aan Yasmine, een betreurde, maar immer gewaardeerde leading lady van TMF, The Music Factory. Op 14 oktober zit je bij Pickx goed voor een dagje pure nostalgie met de soundtrack die de jeugd van een hele generatie kleurde. De legende herrijst in al zijn glorie. TMF was niet weg te denken uit het jonge leven van heel wat mensen.

TMF Evi Hanssen

De zender was toonaangevend

De zender was toonaangevend en ademde de tijdsgeest in mode en muziek. De geboorte van de Belgische dance scene met Milk Inc en Jessy Mackenzie. De eerste stapjes van de Buffalo-hype. TMF wees de weg. Op 14 oktober zingt en danst iedereen nog eens op hoge zolen. In clubs en clips. De magie van de nineties en nillies herleeft bij Pickx. Krijn Jonckheere, Head of Entertainment bij Pickx: “Het is een hele eer de iconische zender uit mijn eigen jeugd terug tot leven te wekken. Vele VJ’s van toen zijn vandaag sterren bij grote omroepen. Anderen kozen een ander parcours en keren voor één keer terug naar de spotlights. Nog één keer terug naar hun roots. Naar waar het voor hen allemaal begon. Bij Pickx zijn we fier dat we dit unieke event mogen brengen op onze kanalen Pickx+, Pickx Live en onze online-platformen en Pickx app.” Op 14 oktober presenteren alle toenmalige hosts vanuit de Stadsfeestzaal in Antwerpen een hele dag lang de programma’s die hen op de kaart hebben gezet.

TMF Krijn Jonckheere, Head of Entertainment bij Pickx

Krijn Jonckheere, Head of Entertainment bij Pickx

Een stille droom verwezenlijkt

Voormalig Programmadirecteur van TMF, Len Doens, ziet een stille droom verwezenlijkt. “Begin dit jaar vertelde ik Krijn Jonckheere dat het 25 jaar geleden was dat TMF werd gelanceerd in de Manhattan in Leuven. Op mijn voorstel om de Vlaamse muziekzender voor 1 dag terug in het leven te roepen, reageerde hij enthousiast. Een belrondje langs de VJ’s van het eerste uur waaronder Katja Retsin, Mathias en Dieter Coppens, Stijn Smets, Inge Moerenhout, Roos van Acker en Evi Hanssen bevestigde dat het nostalgische gevoel eensgezind werd gedeeld. Dat TMF nu ook daadwerkelijk voor één dag terug op de buis komt, is – in de jongerentaal van toen – een erg ‘cool’ initiatief van Proximus en Pickx. En misschien ook een unieke kans voor ‘The Music Factory’ om aansluiting te vinden bij een nieuwe generatie,” aldus voormalig Programmadirecteur Len Doens.

TMF Len Doens, voormalig programmadirecteur TMF

Len Doens, voormalig programmadirecteur TMF

Back in time

Pickx neemt de kijkers mee back in time en doet dat op alle platformen en voor iedereen. Wie wil kijkt de uitzending een hele dag lang op televisie (net zoals toen) via het gratis kanaal Pickx Live of de premium entertainment zender Pickx+. Al is de show net zo goed te volgen op de website TMF.live powered by Pickx.be of de Pickx app. Geen TMF zonder chat. En dus ja: chatten kan natuurlijk ook.  Via de site of de Pickx app kunnen kijkers, net als in die goeie oude tijd, gratis berichtjes sturen om op zoek te gaan naar een lief of die ene vriend of vriendin een hart onder de riem te steken. Of gewoon de groetjes doen. Net als toen. En dat is niet alles! Dankzij Fiber en de 5G-connectie van Proximus zendt Pickx 13 uur live uit vanuit de Stadsfeestzaal in Antwerpen en daar is iedereen welkom. Oude en nieuwe fans kunnen er de VJ’s en muzikale gasten ontmoeten en op de perfecte selfie jagen.

TMF Sfeerbeeld (0)

fluo, wijde kledij en Buffalo’s

Onnodig te zeggen dat fluo, wijde kledij en Buffalo’s die dag perfect in het plaatje zullen passen.  Wie eveneens in dat plaatje past, is Jessy Mackenzie en haar onverwoestbare ‘Innocence’, meteen ook het anthem van ‘TMF for a Day’. Om de festiviteiten gepast in te luiden werd een muzikale online video opgenomen in MediaMarkt Antwerpen waar de bezoekers de kans kregen om het lied met het dance-icoon mee te zingen. Het resultaat hiervan is op 21 september om 20u beschikbaar op TMF.live. Wie thuis ook zin heeft om met Jessy mee te zingen, kan vanaf dan op TMF.live de karaoke-versie van het nummer terugvinden en een eigen versie opnemen en delen met de hashtag #TMFgeneration. Met ‘Thank You For The Music’ van ABBA als allerlaatste nummer nam TMF op 1 november 2015 om 6.00 uur ’s ochtends afscheid van een tijdperk. Na die song verscheen de pancarte ‘Vaarwel/ Tot nooit’. Dat was buiten Pickx gerekend. ‘Tot Nooit’ is op 14 oktober.

TMF Evi Hanssen & Robin Williams

TMF for a Day. Op 14 oktober van 9u ’s ochtends tot 22u ’s avonds … integraal bij Pickx+ en gratis voor iedereen via Pickx Live op TV, via de website TMF.live of waar je je ook bevindt via de Pickx app.