...

Evi Hanssen na Nederland nu ook in Vlaanderen

Evi Hanssen komt naar Vlaanderen

Evi Hanssen na overdonderend succes in Nederland, nu ook in Vlaanderen: met ‘Sinds ik niet meer drink’. Na het enthousiaste onthaal van ‘Sinds ik niet meer drink’ in Nederland, komt ze met haar solo theatervoorstelling in het voorjaar van 2024 naar Vlaanderen. In de voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek dat al meer dan 50.000 keer verkocht werd, vertelt Evi openhartig en brutaal eerlijk over haar ervaringen en de vele beproevingen die ze op haar nuchter pad tegenkwam. Sinds 1 januari 2020 besliste ze namelijk om geen druppel alcohol meer te drinken. Tijdens de show wisselen grappige anekdotes elkaar af met wetenschappelijk-historische inzichten. De actrice neemt het publiek mee in haar zoektocht naar wie ze nu precies is zonder dat gezellige glas in de hand en hoe haar omgeving omgaat met haar radicale beslissing.

Evi Hanssen (0)

presentatrice, zangeres, auteur en theaterster

Vanaf 18 januari 2024 trekt ze met haar bevindingen rond in geheel Vlaanderen. Meer info en tickets via https://evihanssen.be/theatervoorstelling-sinds-ik-niet-meer-drink/ Zij is naast presentatrice, zangeres en actrice ook auteur en theaterster. Vijftigduizend verkochte en twintigduizend beluisterde exemplaren van het gelijknamige boek later, hebben haar ertoe aangezet om de theaters in te trekken met ‘Sinds ik niet meer drink’. Brutaal eerlijk, maar met de nodige humor en luchtigheid, vertelt Evi hoe ze de afgelopen jaren heeft ervaren als geheelonthouder. Op 1 januari 2020 stopte ze radicaal en definitief met alcohol en dat heeft toch wat voeten in de aarde gehad. De effecten van het stoppen op haar lichaam en geest waren intens, maar de reactie van haar omgeving was voor Evi het hardst schrikken.

Evi Hanssen (1)

Herkenbaar verhaal

Een herkenbaar verhaal voor velen, zo blijkt. Laat dat nu net de kracht van de show zijn: een voorstelling écht voor iedereen. Een geheelonthouder herkent zichzelf moeiteloos in Evi’s verhaal en voelt zich gesterkt in zijn beslissing. Terwijl iemand die af en toe drinkt bewuster en meer geïnformeerd dan ooit tevoren de zaal zal verlaten. Dat laatste is voor Evi een zeer belangrijk aspect: de onwetendheid“Ik ben niet anti-alcohol. Persoonlijk vind ik dat elke volwassene zelf moet beslissen wat ie in z’n lichaam stopt. Maar ik vind het wel jammer dat we zo slecht geïnformeerd zijn over alcohol en dat er zo’n groot taboe rust op niet drinken. ‘Sinds ik niet meer drink’ is een voorstelling voor iedereen die van een drankje houdt of juist niets daarvan moet hebben. Ik probeer op een luchtige en informatieve manier een blik te werpen op de zin en onzin van alcohol.

Evi Hanssen (2)

Missie geslaagd

Ik wil de mensen niet bekeren, wie wil mag zelfs z’n glaasje meenemen in de zaal (lacht), maar wel doen nadenken over het gebruik van drank. Als ik de reacties van pers en publiek in Nederland mag geloven, is die missie geslaagd.” In 2022 en 2023 trok Evi Hanssen doorheen Nederland met de theatertournee, waar ze talloze lovende reacties mocht genieten. De Noorderburen noemen deze vorm van optreden een college-theater, een concept dat hier nog onbekend is. De voorstelling is doordrenkt van interactie, grappige en informatieve video’s, leuke liedjes en dansjes. Evi huppelt vrolijk van links naar rechts, maar zoals de naam doet vermoeden, staaft ze haar beweringen ook met grafieken, cijfers en wetenschappelijk onderzoek.

Evi Hanssen Nu Ik Niet Meer Drink (1)

Foto’s: House Of Entertainment.

Op 13 april 2023 gaf ze in Play Zuid alvast een voorsmaakje aan het Vlaamse publiek. Het enthousiasme en de positieve reacties van publiek en pers zetten alvast de toon voor de theatertournee die op 18 januari 2024 van start gaat in Duffel en nadien doortrekt door geheel Vlaanderen. Meer info, geüpdatete speeldata en tickets via https://evihanssen.be/theatervoorstelling-sinds-ik-niet-meer-drink/

18/01/2024      Cinema Plaza, Duffel
19/01/2024      Theater Hemelhoeve, Brasschaat
23/02/2024      CC ’t Vondel, Halle
28/02/2024      GC Felix Sohie, Hoeilaart
1/03/2024        Cultuurhuis De Zeepziederij, Bree
22/03/2024      CC Reynaert, Vosselaar