...

Radio2 Parkies-concerten waren succesvol!

Radio2 Parkies-concerten succesvol

Radio2 Parkies-concerten waren, ondanks het mindere weer, succesvol! Na een zomer met 137 gratis concerten verspreid over 19 steden zit het er op voor de 32ste Radio2 Parkies-concerten. Op basis van het aantal locaties én optredens vestigden de organisatoren een nieuw record, maar door het mindere weer bleef een nieuw bezoekersrecord uit. “Vorig jaar bereikten we ongeveer 300.000 bezoekers, maar toen was het in juli en augustus ook uitzonderlijk mooi weer. Ondanks de groei die we konden realiseren door het toevoegen van nieuwe locaties bracht het kwakkelweer minder volk op de been.

Parkies Blankenberge

Jeffrey Vanhaeren

We wachten nog op het exacte bezoekerscijfer maar uiteraard zien en voelen we die terugval al in de horecacijfers. Gelukkig hebben we doorheen de jaren een buffer opgebouwd en een solide basis, gesteund door de lokale organisatoren, besturen en de sponsor-partners waarmee we al jaren samenwerken”, zegt mede-organisator Jeffrey Vanhaeren. Los van de weersomstandigheden blikken Jeffrey en zijn team tevreden terug op het inhoudelijke en productionele luik. “Met MAKSIMBart Kaëll én Gustaph hadden we drie van de 10 Zomerhit-finalisten op ons podium staan. 

Radio2 Parkies concerten 2022 Jeffrey Vanhaeren organisator

Foto: House Of Entertainment.

Mama’s Jasje in volle regen

Top Guns, de nieuwe 80’s coverband van o.a. Sean Dhondt, Antony Van der Wee en John Miles Jr. hebben we mee gelanceerd. Dankzij het mooie weer verbraken Cookies And Cream in Knokke-Heist hun eigen XL-bezoekrecord en noteerden ze in Edegem eveneens een volkstoeloop tijdens het afsluitende concert. Chapeau voor Mama’s Jasje, die in volle regen bleef doorspelen in Blankenberge, en ook voor alle andere artiesten die dat voorbeeld volgden. Het toont aan hoe tof het is wanneer je als artiest met je liveband mag optreden op het podium.

 Peter Van Laet (Mama's jasje)

Toekomst

Wij hebben een prachtig, trouw publiek en zijn daar ontzettend dankbaar voor.” Ook al ligt de voorbije editie nog vers in het geheugen, mede-organisator Jeffrey is al gestart met de voorbereidingen voor volgend jaar: “Eerstdaags zitten we samen om alles nog even te evalueren en kijken we hoe we ‘het grootste kleinste festival van België’ in de toekomst nog kunnen bijsturen. Enkele steden en gemeenten hebben ons al benaderd met de vraag om volgend jaar ook bij hen te gast te zijn. Na de evaluaties met de stakeholders, steden en gemeenten bekijken we elke aanvraag apart. We willen graag volgend jaar consolideren, maar als er groeimogelijkheden zijn, zullen we die uiteraard met twee handen vastgrijpen.” Afspraak volgend jaar voor de Radio2 Parkies-concerten.