...

Koning Van De Nacht de heerlijk catchy meezinger

Koning Van De Nacht de partysong

Koning Van De Nacht de heerlijk catchy meezinger, Ammar, John West en rapper Billy Dans lanceren een stevige knaller. De partysong is niet alleen geschikt om massaal te worden gedraaid in het café, de feesttent, de Moose- of après-skibar, ook voor radio en televisie is hij uiterst geschikt. “Het is de eerste keer dat we samenwerken, maar dit voelt zo vertrouwd aan. Tijdens de opnames hadden we in de studio aan één blik genoeg toen we dit liedje inzongen. ‘Koning Van De Nacht’ gaat niet alleen over ons (lacht), maar is van toepassing op iedereen die houdt van een gezellig feestje”, zegt de populaire knuffelTurk Ammar die in het verleden ook al samenwerkte met Snelle (‘De Laatste’).

Koning Van De Nacht Ammar, John West, Billy Dans

Een oorwurm

’Koning Van De Nacht’ is inderdaad een oorwurm, zoals ze dat zo mooi zeggen in Vlaanderen. Het liedje blijft vanaf dat je de eerste keer het refrein hoort, plakken in je hoofd. Wacht maar tot je straks de videoclip ziet, want dat is pas echt lachen, gieren, brullen.” De nieuwe single ‘Koning Van De Nacht’ van Ammar, John West en Billy Dans is vanaf vrijdag 18 augustus 2023 digitaal beschikbaar en verschijnt op Lieve Jongens/House of Entertainment.  Ammar zijn eerste filmpje, een cover van André Hazes die hij zong in de Kebab-zaak waar hij werkte, ging meteen viraal en bereikte ondertussen meer dan 300.000 mensen.

De sympathieke knuffelTurk

Het was voldoende om de zangcarrière van de sympathieke knuffelTurk definitief te lanceren. Met ‘Terug Naar Vroeger’, ‘Turk Uit De Kroeg’ én het ‘De Laatste’-duet met zijn collega-artiest en platenbaas Snelle werd hij een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld. Met méér dan 20 miljoen Spotify-streams en een goed gevulde agenda schrijft Ammar verder aan zijn succesverhaal. Met de release van ‘Koning Van De Nacht’voegt hij een nieuw hoofdstuk toe, waarbij hij dit keer samenwerkt met John West en rapper Billy Dans. “Het is misschien een verrassende combinatie, maar wel eentje die werkt.

Veel lol gehad

Tijdens de voorbije opnames van onze song én videoclip hebben we met z’n drieën heel veel lol gehad. Met veel gevoel voor humor en zelfrelativering voelen wij ons alle drie de ‘Koning Van De Nacht’ (lacht). We zingen graag over feestjes, want het is een onderwerp dat voor iedereen meteen herkenbaar is. In elk van ons zit wel een ‘Koning Van De Nacht’ en laat dat nu het uitgangspunt zijn van onze gemeenschappelijke single. Alle instrumenten die je hoort zijn echt ingespeeld. We hebben heel veel zorg besteed aan de productie waardoor je de song ook lekker kan draaien op radio.

Een videoclip vol met grappen en grollen

Je moet zeker ook eens kijken naar de videoclip, want die zit vol met grappen en grollen. Als ik terugdenk aan die opnames krijg ik spontaan tranen in m’n ogen van het lachen”, zegt Ammar enthousiast. Voor de meer dan 17 miljoen streams van zijn single ‘Jouw Blik’ kreeg John West vorig jaar een platinaaward en de voorbije twee jaar stond hij twee keer op het podium bij De Toppers. Met miljoenen streams, honderdduizenden luisteraars en goud voor ‘Beach Vibe’ is Billy Dans één van de meest succesvolle artiesten van het moment.

Goedlachse blonde Amsterdammer

Als tekstschrijver schreef hij mee aan de ‘Frans Duits’-hit van Frans Duijts en Donnie, maar ook aan de ‘Bieber Van De Kroeg’-hit van Mart Hoogkameren Donnie. De goedlachse blonde Amsterdammer, geboren en getogen in de Jordaan van Willy Alberti, André Hazes en Tante Leen zorgt al rappend voor een sterke meerwaarde in de ‘Koning Van De Nacht’-hit die het trio uitbrengt. Wij achten de kans groot dat deze track het straks heel goed gaat doen in de Lage Landen en dat het voor Ammar, John West én Billy Dans misschien wel dé grote doorbraakhit wordt in Vlaanderen. Het trio en de song verdienen alvast die status.

‘Koning Van De Nacht’ van AmmarJohn West en Billy Dans is vanaf vrijdag 18 augustus