...

Zo richt je je badkamer helemaal cosy in 

Zo richt je je badkamer helemaal cosy in bathroom-3563272_1280

Zo richt je je badkamer helemaal cosy in

In dit artikel hebben we het over een plek in huis waar we vaak niet zoveel aandacht aan besteden als we zouden moeten: de badkamer! Het is de plek waar we onze dag beginnen en eindigen, maar helaas wordt deze toch vaak vergeten als het op decoratie aankomt. Met deze 5 tips maak je van jouw badkamer een gezellig plekje waar een ontspannen sfeer hangt. Wedden dat jij binnenkort met plezier je bed uit springt om naar de badkamer te rennen!

Zachte handdoeken en tapijten

Het eerste wat je kunt doen om je badkamer gezelliger te maken, is investeren in zachte en luxe handdoeken. Zachte handdoeken zijn niet enkel heel comfortabel, maar ze voegen ook net dat vleugje luxe toe aan je badkamer. Kies voor neutrale kleuren of pasteltinten om een rustgevende sfeer te creëren. Vergeet ook niet om een zacht vloerkleed neer te leggen bij de wastafel of het bad; het voelt heerlijk aan je voeten en geeft een warme uitstraling.

Plantjes en bloemen

Planten zijn een super manier om je badkamer tot leven te brengen. Kies dan wel voor luchtzuiverende planten zoals varens of lelies die het goed doen in vochtige omstandigheden. Het groen van planten zorgt meteen voor een ontspannende en verfrissende sfeer. Je kan ze plaatsen op een plank, vensterbank of je kan enkele kleine plantjes aan het plafond ophangen naast de spiegelkast van je badkamer voor een specialer effect. Is je badkamer erg ruim? Dan kan je zelfs een vaas met bloemen op het dressoir zetten.

Slimme opbergoplossingen

Een opgeruimde badkamer ziet er meteen veel gezelliger uit dan een badkamer die vol rommel ligt. Investeer daarom in slimme opslagoplossingen zoals mandjes, lades of planken om al je badkamerspullen netjes op te bergen. Er bestaat ook badkamerverwarming waar je je natte handdoeken aan kan ophangen. Dan zijn je handdoeken ook nog eens lekker warm als je ‘s ochtends uit de douche springt en jezelf wilt afdrogen!

Geurkaarsen

De geur van een ruimte kan een grote impact hebben op hoe we ons voelen. Geurkaarsen met kalmerende geurtjes zoals lavendel, vanille of eucalyptus kunnen een rustgevende sfeer creëren en je badkamer meteen omtoveren tot een oase van rust. Kaarsjes zijn bovendien super fijn om op de badrand te zetten wanneer je een ontspannend, warm bad neemt in de winter. Als je liever geen open vuur hebt, overweeg dan een aromadiffuser met essentiële oliën om een goede geur te verspreiden.

Afbeelding van 5460160 via Pixabay