...

Van Dyke & Friends

Van Dyke & Friends een feelgood show

Van Dyke & Friends, vrij vertaald Van Dyke en vrienden is de titel van één van de nieuwe shows die je kan gaan bekijken in Het Witte Paard in Blankenberge. Het moet gezegd worden Jan Van Dyke heeft heel wat vrienden opgetrommeld voor deze feelgood show. Eén van de vrienden die op het laatste moest afhaken op doktersbevel was Wendy Van Wanten. Maar het moet inmiddels al veel beter gaan met Wendy want we zagen haar ondertussen al op verschillende locaties. Dus dat ze moest afhaken om gezondheidsredenen dat laten we in het midden. Maar zij wordt wel schitterend vervangen door Sasha Roosen die in laatste instantie nog bereid werd gevonden om Wendy te vervangen. Zelf zegt ze daarover dat ze door de anderen met open armen werd ontvangen. Jan Van Dyke voorstellen moeten we eigenlijk niet meer, deze is van alle markten thuis.

Van Dyke & Friends opening

Jan Van Dyke een rasartiest

De meeste mensen kennen Jan Van Dyke uit de ‘Gaston & Leo films’ of uit ‘Twee straten verder’ op VTM, maar weinigen weten hoe succesvol hij internationaal carrière heeft gemaakt. Jan speelde jarenlang op iconische plaatsen zoals Lido in Parijs, Casino Loews in Monte Carlo en Tivoli in Kopenhagen. Eigenlijk is het voor Jan in Het Witte paard “thuiskomen” want in 1970 zette hij zijn eerste stappen als komiek. Hij deed dat samen met het orkest van Lou Roman en dat op het podium van Het Witte paard. Dat Jan humor beheerst zoals geen ander bewijst hij in deze show vol met sketches visuele acts en heel wat muziek. Net als de betreurde Will Ferdy een alter ego had in de vorm van Peterke heeft Jan dat ook als Tommeke, uiteraard is deze ook te zien in Het Witte Paard. Maar dat Jan ook een begenadigd zanger is bewijst hij ook tijdens het prachtige duet met Sasja Roosen die op een sublieme wijze Wendy vervangt. Eigenlijk hebben we Wendy op geen enkel moment gemist want ook Sasha heeft een stem als een klok. Dankzij een technisch hoogstandje is men er zelfs in geslaagd haar een duet te laten zingen met haar echtgenoot Davy Gilles.

Sasha Roosen

Mexico

Patrick Onzia is de aangever van dienst bij de verschillende sketches en hij doet dat zo goed dat beiden regelmatig de slappe lach krijgen tot grote hilariteit van het aanwezige publiek. Maar ook als zanger staat Patrick zijn mannetje en hij kan moeiteloos de hele zaal op zijn hand krijgen, ambiance verzekerd met deze man. Een prachtig eerbetoon aan Nicole en Hugo bewees dat deze nog lang niet vergeten zijn en werd erg gewaardeerd door het aanwezige publiek. Ook de Andrew Sisters passeren nog eens de revue in een totaal andere bezetting. Het duet dat jan zingt samen met Goele De Raedt draait ook enigszins anders uit dan hij het had verwacht en Jan houd het zeker niet droog. Maar ook de visuele acts van hem mogen er best zijn, hoe dikwijls wij “Mexico” al zagen samen met Franky Boy het blijft hilarisch. Wij hoorden zelfs van mensen die toevallig passeerden dat ze de toeschouwers hoorden lachen tot buiten en dat zijn niet onze woorden. Trouwens als blijk van waardering kregen de artiesten aan het eind van de show nog een staande ovatie.

Van Dyke jan & Franky Boy

Geen live muziek

Wie ons ook aangenaam heeft verrast is Celien Hermans. Zij staat voor de eerste keer in een show van Het Witte Paard maar moet zeker niet onderdoen voor de andere friends. Ook in de sketch staat ze haar mannetje. Dus als je houd van een feelgood show met een topcast vol hits, sketches, humor, vrolijke figuren, overgoten met een sausje van de Vegas Showgirls dan raden we je zeker deze show aan. Verstand op nul, een drankje erbij en genieten maar van deze Van Dyke & Friends. Eén klein minpuntje maar dat geld voor alle shows dit jaar in Het Witte Paard is het ontbreken van een live-orkest. Dus ben je in de buurt van Blankenberge en je hebt geen idee wat te doen? Dan raden we je zeker een bezoek aan Van Dyke & Friends aan, gewoon een namiddagje ontspannen aan niks denken en genieten van de show in Het Witte Paard.

Van Dyke & Friends: iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag, tot 9 september

Van Dyke & Friends einde

Meer foto’s klik hier.

Meer Info:

https://wpevents.be/shows/vandyke-friends

of 070/ 250 200 (0,30 €/minuut)

 

.