...

Vincent Voeten met eerste zaalshow

Vincent Voeten trekt door Vlaanderen

Vincent voeten trekt met zaalshow door Vlaanderen. Vincent Voeten op patrouille door Vlaanderen met snoeiharde eerste zaalshow ‘SMAAD’. Wanneer straatflik en laatste winnaar van Humo’s Comedy Cup Vincent Voeten op een podium klimt, haalt hij schaamteloos de matrak boven en laat hij geen enkel heilig huisje onberoerd. Die huisjes mogen stilaan beginnen daveren op hun grondvesten, want vanaf oktober 2023 trekt Vincent op patrouille door Vlaanderen met zijn eerste avondvullende zaalshow ‘SMAAD’. Gitzwarte humor en snoeiharde jokes, dat is wat je kan verwachten.

Vincent Voeten voor spiegel

Kempische politie-inspecteur

Vincent Voeten staat nog maar sinds 2016 op de planken, maar aan de talenten van deze Kempische politie-inspecteur valt niet te twijfelen. Met comedians Jimmy Carr en Anthony Jeselnik als grote voorbeelden en met interventies bij de politiezone Noorderkempen als voedingsbodem, ontwikkelde hij al snel zijn eigen stijl: donkere jokes met een gortdroge vertelling. Reeds in 2017 schopte hij het tot in de finale van de Lunatic Comedy Award. Nog in datzelfde jaar werd hij als winnaar gekroond van de Utrechtse Comedy Talent Award – de grootste stand-upwedstrijd van Nederland.

Opgepikt door Jens Dendoncker

Hij werd vervolgens opgepikt door Jens Dendoncker en tourde als Young One met Michael Van Peel en als support voor Alex Agnew. De bekroning volgde op 13 maart 2022, toen hij het in een bloedstollende finale haalde van collega’s Jade Mintjens en Charles Le Riche, en als eerste politie-inspecteur ooit Humo’s Comedy Cup won. Daarover schreef De Standaard:​ “Maar dat ruim een kwart van zijn materiaal landde op een punchline over een vrouw die dik of lelijk was, en die vermoord, mishandeld of verkracht werd, viel wel op.

Vincent Voeten

Première op 7 oktober 2023

Naast stand-upcomedy schreef Vincent mee aan programma’s zoals ‘De Slimste Mens ter Wereld’, ‘Geubels en de Belgen’ en ‘Is er een dokter in de zaal?’. Zelf was hij ook op het scherm te zien, onder andere in ‘De Ideale Wereld’. Zijn debuutshow ‘SMAAD’ gaat in première op 7 oktober 2023 en plaats delict is de vertrouwde Kempense grond van CC De Werft in Geel. Daarna zwerft Vincent er als een Aziatische hoornaar mee uit over gans Vlaanderen! Voor de speellijst (tot op heden) van ‘SMAAD’ en meer info over de eerste zaalshow ‘SMAAD’: vincentvoeten.be.

Foto: House Of Entertainment.