...

Waarom heeft u nood aan sandwichpanelen aan uw gevel?

Waarom heeft u nood aan sandwichpanelen aan uw gevel

Waarom heeft u nood aan sandwichpanelen aan uw gevel?

Gaat u verbouwen en u wenst optimaal isoleren? Dan kunnen sandwichpanelen aan de gevel een aardige slok op de borrel schelen wanneer u wilt besparen op uw energieverbruik. Sandwichpanelen worden al een hele tijd in gevels gestopt om ze mooi af te werken en beter te isoleren, waardoor u veel minder verbruikt. Niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Sandwichpanelen isoleren beter en dat voor tal van ruimtes

Niet enkel in privéwoningen worden sandwichpanelen aan de gevel gebruikt, ook voor kantoren en bedrijfsruimten worden ze gebruikt. Deze wand panelen bestaan uit een binnen- en een buitenschil, waartussen isolatie wordt aangebracht. Meestal gaat het bij sandwichpanelen voor in de wand om PIR, PUR of steenwol.

Sandwichpanelen voor aan de gevel hebben 2 metalen schillen, waardoor ze weerbestendig zijn en tegen een stootje kunnen. Het is dan ook een geliefd materiaal. Hoewel deze panelen sterk zijn, zijn ze ook licht, waardoor ze makkelijk te monteren vallen. Deze sandwichpanelen voor wand of gevel zijn verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren, waardoor ze goed afgestemd kunnen worden op de rest van de woning of het gebouw.

Sandwichpanelen zelf monteren of overlaten aan een specialist?

In principe is het voor de handige doe-het-zelver perfect mogelijk om zelf sandwichpanelen te plaatsen. Heeft u geen ervaring als klusser, dan zijn er ook heel wat professionele bedrijven die deze klus voor u klaren. Zo bent u zeker van een vakkundige plaatsing, wat nodig is om vocht en andere problemen te voorkomen.

In het merendeel van de gevallen worden sandwichpanelen als wand geplaatst bij een volledige gevelrenovatie, maar uiteraard komen deze panelen ook in nieuwbouw voor. Al bij al zijn sandwichpanelen voor de gevel betaalbaar, zeker gezien ze uitstekend isoleren. Op vlak van prijs-kwaliteit zit u zeker goed.

Sandwich en isolatiepanelen verkrijgen in verschillende diktes

In de handel zijn verschillende diktes sandwichpanelen verkrijgbaar. Hoe dikker het paneel, hoe beter de isolatie. Aangezien de isolatienormen steeds strenger worden en u de investering snel recupereert, raden we steeds aan de sandwichpanelen in de gevel zo dik mogelijk te nemen. Laat u de plaatsing over aan een professional, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over het nodige materiaal. Bij het monteren van sandwichpanelen voor wanden, komt best wel wat materiaal kijken. Ook verschillende soorten profielen en vijzen zijn belangrijk om alles goed waterdicht te krijgen.

Wenst u goed, snel en betaalbaar te isoleren, dan vallen sandwichpanelen zeker te overwegen. Ze vormen een betaalbare oplossing voor elk project en gaan tientallen jaren mee.

Afbeelding van Denis via Pixabay