...

Impact Mat Hugs and Fights

Impact Mat met nieuwe single

Impact Mat, een opkomende muziekproducent, dj en trompettist uit België, brengt zijn vierde single ‘Hugs and Fights’ uit op 30 juni. Het nummer wordt uitgebracht door Sirup Music, de grootste Zwitserse platenmaatschappij in het dance-genre, die in het verleden ook nummers uitbracht van grote namen als Avicii.

Impact Mat Hugs and Fights

Muzikale reis

Mateusz Blommaert (27) begon al op zesjarige leeftijd met muziek. Hij speelde in verschillende muziekverenigingen, volgde een trompet-opleiding aan de muziekacademie en ontwikkelde gaandeweg een brede interesse in dancemuziek. Hij leerde zichzelf de kunst van het producen aan met behulp van Youtube en ontwikkelde zijn talent. Door de jaren heen won hij verschillende dj-wedstrijden en stond hij op podia zoals de Antwerp Night Marathon en het Perkpopfestival. Via verschillende platenmaatschappijen bracht hij eerder al drie singles uit.

Inspiratie in Zuid-Afrika

Tijdens de Covid-crisis verbleef Mateusz in Zuid-Afrika, waar hij zowel als persoon en artiest sterk werd geïnspireerd. Ook hier kreeg de artiest een podium voor zijn muziek, zoals een wekelijks optreden in Kong Bar in Kaapstad. In Zuid-Afrika kwam zijn nieuwste single ‘Hugs and Fights’ tot stand.

“Het unieke aan mijn muziek is de ’trompetsound’ en ‘brass-sound’. In ‘Hugs and Fights’ heb ik deze elementen kunnen verwerken, wat mij typeert als artiest,” aldus Impact Mat. Ook andere instrumenten verwerkt hij graag in zijn muziek, zo zijn in zijn nieuwe single onder meer gitaarsounds verwerkt.

Lofuitingen

De single werd al door verschillende insiders geprezen. De Belgische muziekproducer DJ Licious sprak van “een hele dikke plaat” en een van de beste die hij gehoord heeft op het platform Patreon. Ook DJ Lester Willams is enthousiast over Impact Mats muziek. In zijn zoektocht om vocals te verwerken in het nummer, kwam Impact Mat uit bij Miguel Wiels, de bekende componist. De Vlaamse artiest noemt het nummer “een erg goede track”.

Impact Mat werd met ‘Hugs and Fights’ als een van de tien finalisten gekozen uit honderden kandidaten in de internationale wedstrijd van de Franse radiozender NRJ: de NRJ DJ/Producer Talent Contest. Hij won de publieksprijs en tekende uiteindelijk een platencontract met Sirup Music, waar zijn single nu officieel wordt uitgebracht. Impact Mat hoopt met dit nummer op zijn doorbraak binnen de dance-industrie.

Het muzieklabel heeft hoge verwachtingen: “Dit nummer bevat een unieke mix van epische vibes en beats die je de hele nacht laten dansen. Met zijn vakkundig vervaardigde soundscapes en boeiende beats is ‘Hugs and Fights’ een must-listen voor iedereen die op zoek is naar onvergetelijke muziek.”

Ambities

De toekomstplannen zijn duidelijk: “Ik hoop als artiest te kunnen doorbreken en groeien. Dat mijn muziek overal gehoord wordt en dat ik een bron van inspiratie kan zijn voor andere opkomende talenten. Mijn ultieme droom is om ooit op Tomorrowland te staan.”

Over Impact Mat

Mateusz Blommaert, de Belgische muziekproducent, DJ en trompettist uit Leuven die achter de artiestennaam Impact Mat schuilgaat, begon op zesjarige leeftijd met muziek. Na jarenlang spelen in verschillende muziekverenigingen, ontwikkelde hij een passie voor dancemuziek en begon hij zelf nummers te produceren. Hij bracht drie singles uit via verschillende platenmaatschappijen en trad op op grote evenementen zoals de Antwerp Night Marathon en het Perkpopfestival.

Impact Mac

Volg Impact Mat op:
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0RqTU5hBJH5PtkO2OuQwG1
Instagram: https://www.instagram.com/impactmat/
Facebook: https://www.facebook.com/djImpactMat/
Soundcloud: https://soundcloud.com/impactmat
Youtube: https://www.youtube.com/impactmat

Vorig artikel
Volgend artikel