...

Jozo met Liever Alleen

Jozo ongetwijfeld gekend van Traag

Jozo, die je in Vlaanderen ongetwijfeld kent van ‘Traag’, de collab-monsterhit met Bizzey en Kraantje Pappie, is klaar om nu ook met zijn solowerk de grens over te steken. ‘Liever Alleen’, een opmerkelijk diep snijdend nummer, voorspelt alvast veel goeds. Binnen de Nederlandse hiphop scene is Jozo al een lange tijd bekend . Met de tracks die hij aan het begin van zijn carrière uitbracht, liet hij een nieuwe kant van hiphop aan het Nederlandse publiek horen, genaamd drill.

Jozo Liever Alleen

Een diepgaander verhaal vertellen

Nu, vele jaren later, wil hij met dit genre een diepgaander verhaal vertellen. Met ‘Liever Alleen’ beschrijft Jozo de pijn van mensen uit zijn dichte omgeving. Door ingrijpende negatieve ervaringen met onbetrouwbare personen zijn zij niet meer in staat om dierbaren en anderen in vertrouwen te nemen. Ze zijn ‘Liever Alleen’ dan gevaar te lopen om opnieuw gekwetst te worden en de teleurstelling te moeten ervaren.

De pijn van verraden worden

Het drama is dat ze dan ook mensen wegduwen die het wél goed menen en aan het eind blijven ze plots helemaal alleen achter. De pijn van verraden worden is enorm, maar de pijn van eenzaamheid is onvoorstelbaar. Mensen zeggen misschien dat ze geen liefde meer willen, maar kunnen eigenlijk ook niet zonder. Ze zoeken een veilige omgeving voor zichzelf, terwijl ze dat eigenlijk in een persoon zoeken.

Over Jozo

Jozo beleefde zijn eerste grote doorbraak in 2016 met het nummer ‘Erin Eruit’.  Met de track liet hij het publiek kennismaken met een nieuw genre van De Nederlandse rap, genaamd drill. Met zijn singles bereikte Jozo miljoenen streams en views en won hij verschillende prijzen. Hij werkte samen met Bizzey aan de hit ‘Doe Je Dans’, die meer dan 22 miljoen streams op Spotify heeft en de platinastatus heeft bereikt.

Traag

‘Traag’, werd ook in samenwerking met Bizzey en Kraantje Pappie, een nog groter succes en bereikte zelfs meer dan 120 miljoen views en streams. In hetzelfde jaar bracht Jozo een album uit met gastbijdragen van Josylvio, Bizzey, SBMG, Mula B en anderen. Het album stond bovenaan de hitlijsten en heeft nu meer dan 20 miljoen streams. Na zijn beginfase bij Rotjoch United tekende Jozo 2019 een deal met Sony Music, inmiddels releaset hij zijn muziek als independent artiest.