...

Stage geslaagd voor het DCBC Team

Stage in Spanje

Stage van het De Ceuster Bonache Cycling Team in Spanje is geslaagd en is klaar voor het wegseizoen. De voorbije weken zaten Alicia FranckLaura VerdonschotSuzanne VerhoevenAudrey De Keersmaeker en de U23-rensters Lies’l Schevenels én nieuwkomer Lotte Baele, samen met jeugdcoach en talentscout Ellen Van Loy en coach Rob Peeters van het 100 % Belgische vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team in het Spaanse Girona. Voor het eerst werd er samen getraind en gewerkt aan de conditie met het oog op het wegseizoen dat voor de rensters, na een geslaagde crosswinter, deze maand start. “Laura en Alicia waren er al een paar dagen vroeger en Suzanne bleef nog wat langer om in ideale weersomstandigheden te kunnen trainen. In eigen land was het voorjaar qua zon en droogte nog gene vette”, zegt Rob Peeters lachend.

Stage De Ceuster Bonache Cycling Team Spanje

Foto (van links naar rechts): Rob Peeters, Suzanne Verhoeven, Laura Verdonschot, Lotte Baele, Ellen Van Loy, Audrey De Keersmaeker, Lies’l Schevenels, Alicia Franck

De sfeer was uitstekend

Naast hun individuele trainingen werd er met de nieuwe teamcoach en omkadering ook hard samen getraind onder de Spaanse zon. “De sfeer was uitstekend. Je zag dat iedereen er zin in had en er echt naar uitkeek om dit samen te beleven”, gaat Rob Peeters verder. “Op 21 en 22 mei 2023 starten we in de 2-daagse Grote Prijs Vermarc. Eind mei start de SKM Ladies Cycling Cup in Borsbeek. Deze cup wordt gereden over 5 manches met op de eerste zondag van september de slotwedstrijd in Aartselaar. Verder wachten we nog op goedkeuring om te starten in de Baloise Ladies Tour die van 12 tot 16 juli wordt gereden”, zet Ellen Van Loy het gesprek verder. “We nemen ook deel aan het BK wielrennen dat op zondag 25 juni 2023 wordt gereden in Izegem, aangevuld met kleinere, regionale wedstrijden uit het 1.15-circuit.

Lotte Baele

Het zou fijn zijn als we met meerdere rensters overal kunnen starten, want dan kunnen we de wedstrijden tactisch aanpakken.De wegwedstrijden zijn belangrijk, omdat ze een goede basis vormen voor een succesvolle crosswinter, want daar ligt voor ons nog steeds zwaartepunt. Daar willen we collectief weer wat stappen vooruit zetten met het team en opnieuw bevestigen met sterke klassementen, selecties voor de kampioenschappen en wereldbekerwedstrijden. Het is altijd fijn wanneer je op het podium staat, sterk presteert of ‘de beste Belgische renster’ hebt, zegt Rob Peeters. De 19-jarige Oost-Vlaamse Lotte Baele is alvast de eerste nieuwkomer die bij de U23 het team versterkt. “Ze stond al een tijdje op onze radar en tijdens onze stage in Spanje werd ze als youngster meteen opgenomen in de groep. Laat ze maar rustig zichzelf verder ontwikkelen. Als je ziet hoe gretig Lotte nu al is, dan belooft dat voor wat nog komen gaat”, zegt Ellen Van Loy.

Stage De Ceuster Bonache Cycling Team Spanje sfeerbeeld

Meer informatie over het De Ceuster Bonache Cycling Team en hun wegprogramma, vind je op http://dcb-cycling-team.be.