...

Prikkeldraad lanceert 2e single

Prikkeldraad stelt “Frankie” voor

Prikkeldraad lanceert 2e single – ‘Frankie’. Twee maanden na hun debuut “Niets Is Wat Het Lijkt” verschijnt de nieuwe single van de Brusselse, Nederlandstalige band, Prikkeldraad. De intro ademt nostalgie vanaf de allereerste noot. “Frankie” is een door een piano gedragen ballade zoals we die kennen van Raymond, Gorki maar ook mindere goden. De doorleefde stem van de zanger, Raf Criel, gaat in dialoog met de subtiele toetsen van Marc Gaij, de multi-instrumentalist van de band. Een echo van een akoestische gitaar en een aarzelende mondharmonica vervolmaken het plaatje dat onherroepelijk afstevent op een hartverscheurend slot.

Prikkeldraad Frankie

Het verhaal van Frankie

De luisteraar wordt getuige van het verhaal van Frankie. Hendrik Bleyen, gitarist: “Enkele jaren geleden brachten we de nacht door in het bijna verlaten dorp, Doel. Onze toevallige ontmoeting met Frankie mondde uit in een hartelijk gesprek, de inspiratie voor dit nummer.” Raf: “Voor alle duidelijkheid, hoewel hij zijn dochter zonder chaperonne niet meer mocht zien en hij naar eigen zeggen uit een schippersfamilie kwam, hebben wij er een extra dimensie aan gegeven.” Hendrik: “Hij hield tijdens ons gesprek voortdurend een hamer in zijn rechterhand, dus zo vergezocht was het niet. Wij zetten met dit nummer de mens centraal, in al zijn facetten. Soms zien wij in de ander enkel nog het monster.”

Bruine kroeg in het centrum van Brussel

De locatie van de videoclip is een legendarische bruine kroeg in het centrum van Brussel. In het midden van het café staat sinds jaar en dag een vleugelpiano. Daaronder woont Frankie – gespeeld door Hendrik – in een kartonnen doos. Marc, uitgedost in pitteleer, zet de ballade in met een ongeziene passie (kijkt u vooral zelf als u ons niet gelooft, nvdr). De barman van dienst, Raf, vertelt het tragische verhaal aan zijn cafégangers. De kijker waant zich aan de lange toog van café Monk zittend op één van de vele krukken.

‘Frankie’, de nieuwe single van Prikkeldraad, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.

https://www.facebook.com/prikkeldraad.brussels https://www.instagram.com/prikkel_draad/