...

Prikkeldraad Niets is wat het lijkt

Prikkeldraad een Nederlandstalige band

Prikkeldraad De Belgische, Nederlandstalige band lanceert de eerste single van hun titelloze debuutalbum. De single ‘Niets is wat het lijkt’ klinkt als de naakte liefdesbaby van De Mens en Gorki, terwijl Bart Peeters er een warm Mediterraans dekentje over legt. De tekst vormt dé leidraad van dit nummer dat efficiënt wordt uitgekleed door twee gitaren, een toetsenist en castagnettes. De zanger bezingt een liefde die al op voorhand verloren was, en dat voel je ook.  Brussel is de thuishaven van Prikkeldraad. Boezemvrienden Raf (zanger) en Hendrik (gitarist) wonen letterlijk op een steenworp van elkaar in het centrum van de hoofdstad. Er is slechts één klein eiland (Groot Eiland, nvdr) dat hen scheidt.

Prikkeldraad Niets Is Wat Het Lijkt

De enige bestaande vorm van liefde

Het nummer ‘Niets is wat het Lijkt’ geeft een inkijk in de enige bestaande vorm van liefde, namelijk de voorwaardelijke versie ervan. Raf Criel, zanger: “Ik had er eerlijk gezegd nog nooit over gehoord, tot Hendrik er plots mee kwam aandraven.” Hendrik Bleyen, gitarist: “Ik wil niet uitweiden over de visie van filosofe Alicia Gesjinka, ik benoem de zaken liever zoals ze zijn.” Raf: “Ik kan er mij ondertussen iets bij voorstellen. Denk aan Tinder of zo, jouw profiel, jouw foto’s, er moeten altijd allerhande filters op. Dan pas maak je kans op een date. Hoe voorwaardelijk moet de liefde nog worden?”

Weggelopen uit een ver vervlogen verleden

In de videoclip zien we twee personages, een zwerver en een welgesteld individu die op weg zijn naar een confrontatie die nooit écht komt. Raf en Hendrik zijn grote fans van Peaky Blinders. Dankzij hun kostuums en de wagen – een Bentley uit 1923 – lijken ze zo weggelopen uit een ver vervlogen verleden. Raf: “Het draait om het klasseverschil. We zien vooral onszelf graag. Wanneer de andere te verschillend is, verdwijnt de liefde heel snel.” De eerste single ‘Niets is wat het Lijkt’ is vanaf 10 februari terug te vinden op alle streamingdiensten. De videoclip is te bekijken en te beluisteren op YouTube.

‘Niets Is Wat Het Lijkt’, de nieuwe single van Prikkeldraad, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.