...

DJulias lanceren remix van de X-Session-hit ‘Say Yeah’

DJulias lanceren remix ‘Say Yeah’

DJulias lanceren remix van de X-Session-hit ‘Say Yeah’. Vrouwelijk party-duo met Annelies Bruynooghe en Els Vanspringel houdt woord! Voor de Putse Annelies Bruynooghe en haar Bonheidense vriendin Els Van Springel begon het party-dj duo verhaal rustig in coronatijden, maar intussen heeft de agenda van DJulias – uit te spreken als The Julias – een hoge vlucht genomen en staan de twee regelmatig achter de draaitafels. “Neen, we gaan niet zingen. Dat was nooit de ambitie’, zegt Annelies die de vriendin is van Romeo Chris Van Tongelen. “Maar, tegen een goeie remix van een vette schijf zeggen we natuurlijk niet neen”, vult ze enthousiast aan. In de week dat de party-band X-Session nog eens optreedt in de Hasseltse Trixxo Arena tijdens ‘I love the 90’s’, verschijnt de DJulias-remix van ‘Say Yeah’, één van hun klassiekers die ze in 1997 uitbrachten. Voorzien van een actueel jasje krijgt de nieuwe versie alvast een tweede leven.

Djulias Say Yeah Remix

Atletiek

Op mijn 10de deed ik aan atletiek en ik herinner mij mijn eerste indoorwedstrijd deelname in ’t Kuipke Gent nog goed. Op die leeftijd was dat voor mij, als kind, indrukwekkend. Ik weet nog hoe, bij de ploegvoorstelling op de piste en wij met onze vlaggen in de hand, X-Session luid door de boxen knalde met ‘Say Yeah’. Iedere keer opnieuw, en daardoor is dat nummer mij altijd bijgebleven. Toen Els en ik het idee hadden om een remix te maken van een bekende song, hebben we beiden onze muziekcollecties doorbladerd. Zo kwamen we op een gegeven moment uit op ‘Say Yeah’, het eerste liedje dat Gene en Gina van X-Session samen uitbrachten in 1997. De good vibes en de kracht van de song hebben we behouden, maar in onze remix hebben we de song uiteraard ook een eigentijds karakter meegegeven”, zegt Annelies.Haar DJulias-collega Els is het eens met Annelies: “Ik kan er me alleen maar bij aansluiten en zeggen dat we beiden erg blij zijn dat we de kans hebben gekregen om van dit verborgen pareltje een remix te maken.

Djulias (0)

Shazam

‘On & On’ is uiteraard dé grootste hit van X-Session. Die kwam twee jaar later uit, maar doorheen de jaren werd dat een tijdloos nummer waar wij, met immens veel respect, vanaf blijven. Vandaar de keuze voor ‘Say Yeah’, een song waar wij meteen het potentieel in hoorden om er een actuele versie van te maken, lekker toegankelijk. We hebben de remix de voorbije weken al uitgeprobeerd tijdens onze dj-sets en ik kan alleen maar zeggen dat hij werkt. Na afloop van onze sets kregen we regelmatig de vraag welke ‘Say Yeah’-versie wij draaiden, want Shazam kon hem niet herkennen (lacht). Wel, goed nieuws, want vanaf nu is onze DJulias-remix van de X-Session-hit ‘Say Yeah’ overal digitaal beschikbaar. We hebben hem zodanig geremixt dat je hem overal non-stop kan spelen of streamen. Zowel in jouw favoriete muzieklijsten, maar ook voor radio is hij uiterst geschikt. Met de goedkeuring van de band zijn wij alvast laaiend enthousiast.

De ‘Say Yeah’-remix van de DJulias verscheen op L&T Records en is nu digitaal beschikbaar. Meer informatie over de partyband DJulias vind je op https://www.instagram.com/dj_ulias/