...

De mooiste soorten wandbekleding voor je interieur

De mooiste soorten wandbekleding voor je interieur

De mooiste soorten wandbekleding voor je interieur

Ben je op zoek naar iets nieuws voor je interieur en ben je nog niet toe om je meubels te vervangen, dan is het toevoegen van wandbekleding wellicht een goed idee. Met wandbekleding kun je het interieur een hele nieuwe look geven en maak je van de ruimte echt iets unieks! Er zijn verschillende soorten wandbekleding beschikbaar en hieronder lees je alles over de mooiste wandbekleding voor jouw interieur.

Hout voor een natuurlijke uitstraling

Wil je meer warmte toevoegen aan een ruimte en hou je van een natuurlijke sfeer in huis, dan is houten wandbekleding een goede optie. Je hebt houten wandbekleding in veel verschillende soorten, van een lattenwand voor een strakke sfeer tot aan kleine stukken hout op de muur voor een speels effect. Nog een voordeel aan houten wandbekleding is dat het in verschillende kleuren verkrijgbaar is, zo vind je altijd wel een match met de rest van je interieur. Een houten wand heeft weinig onderhoud nodig en is vaak heel makkelijk zelf aan te brengen op de muur, zo kun je in slechts één dag een ruimte een heel andere look geven!

Leuke behang met print

Behang mag uiteraard niet in dit rijtje ontbreken. Dit is een soort wandbekleding dat al jarenlang veel wordt gebruikt in huis maar is sinds een aantal jaren een stuk populairder geworden. Je ziet het steeds in meer huishoudens en met behang kun je ook redelijk eenvoudig een totaal andere sfeer geven aan je huis. Dit komt ook voornamelijk omdat behang in heel veel soorten verkrijgbaar is. Zo heb je behang met een natuurlijke textuur dat perfect past bij een rustig interieur en wil je juist een wand meer op laten vallen, overweeg dan eens fotobehang voor op de wand.

Ga voor kleur met verf

Ook een bekende vorm van wandbekleding is natuurlijk verf. Met verf kun je pas echt makkelijk je wand opleuken zonder al te veel moeite. Het voordeel van verf is ook dat wanneer je uitgekeken bent op de kleur, het ook makkelijk weer te veranderen is en verf is over het algemeen betaalbaar. Elke seizoen heb je vaak bepaalde trendkleuren voor in huis en met verf is het een makkelijke manier om deze trends direct in je huis te realiseren. Je kunt ervoor kiezen om een wand compleet te voorzien van één kleur, of combineer verschillende kleuren met elkaar en durf ook eens te experimenteren met verschillende figuren voor een verrassend effect!

Unieke tegels aan de wand

Wellicht denk je dat een tegel slechts alleen geschikt is voor de badkamer of een keuken maar dan heb je het helemaal mis. Een tegel aan de wand kan ook ontzettend origineel zijn in een hal of op een wand achter de eettafel. Tegels heb je in veel verschillende varianten, je hebt de meest uiteenlopende vormen en ook qua kleuren heb je veel om uit te kiezen. Ga je voor een leuk motief  of ga je voor een strakke tegel voor aan de wand?

Leren wandbekleding

Wil je graag echts iets unieks voor in je interieur, overweeg dan eens leren wandbekleding. Een wand met een leren tegel geeft de muur een stoere maar ook zeker een chique uitstraling. Kies een wand uit die wel iets extra’s kan gebruiken, bijvoorbeeld de muur achter het bed. Leer is een materiaal dat duurzaam is en het werkt ook nog eens geluiddempend, handig!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel soorten wandbekleding waaruit je kunt kiezen. Wanneer je op zoek bent naar een unieke sfeer, overweeg dan zeker één van deze bovenstaande wandbekleding voor in huis.