...

Met de auto naar het buitenland? Waarom niet een auto huren?

Met de auto naar het buitenland- Waarom niet een auto huren

Met de auto naar het buitenland? Waarom niet een auto huren?

Wil je met de auto een vakantiereis gaan maken naar het buitenland? Bij een vakantie met de auto denk je misschien aan toeren langs de Franse kusten in een cabriolet, met de wind door je haar en wuivende palmen op de achtergrond. Of misschien heb je juist een roadtrip met een echte jaren ’70 kampeerbus in gedachten, compleet met surfplank en hangmat. Een auto is een essentieel onderdeel van een autovakantie, maar wat als je geen auto hebt of niet de auto die je in gedachten had voor je vakantie? Dan is er geen man overboord, want dan kun je gewoon een auto huren.

Een auto huren om mee naar het buitenland te gaan

Een leuke trip maken met een auto door Europa is een hele leuke manier om je vakantie te besteden. Het reizen met een auto is prettig omdat je al je spullen in de achterbak bij je hebt, en zelf kunt bepalen hoe lang en hoe ver je rijdt. Kom je een leuke plek tegen om even te lunchen of van het uitzicht te genieten, dan kun je even stoppen. Als de avond valt zoek je een leuk hotel op met een goed restaurant en kun je de volgende ochtend weer uitgerust op pad. Of je blijft nog een paar dagen. En als het toch niet zo leuk is, dan stap je weer in de auto en rij je weer verder. Lijkt je het leuk om zo op vakantie te gaan maar heb je zelf geen geschikte auto, dan kun je er ook een huren.

De voordelen om met een huurauto naar het buitenland te gaan

Het huren van een auto om mee naar het buitenland te gaan heeft zo zijn voordelen. Je kunt bijvoorbeeld een heel bijzondere auto huren om mee rond te toeren, zoals een oldtimer, een cabriolet of een sportauto. Heb je geen auto omdat je er eigenlijk geen nodig hebt, dan is het ideaal om een auto te huren voor de vakantie. Je betaalt dan alleen voor de periode dat je de auto huurt, en bent geen onnodige kosten kwijt aan verkeersbelasting en verzekeringen voor een auto die toch alleen maar voor de deur stil zou staan.

Wil je een mooie trip maken langs de zuidkust van Spanje maar heb je geen zin om er eerst helemaal naartoe te rijden? Dan kun je ook ter plaatse een auto huren en kun je optimaal genieten van je vakantie.

De nadelen om met een auto huren naar het buitenland te gaan

Sommige mensen vinden het onprettig om een auto te huren voor de vakantie. Het is niet je eigen auto, en daardoor is het toch even wennen om in een andere auto te rijden. En dan ga je ook nog eens naar een bestemming die je niet kent. Het kan ook vervelend zijn dat je voor je gevoel extra goed moet opletten of de auto beschadigd raakt. En heb je kleine kinderen, dan ben je misschien huiverig dat er vlekken op de bekleding komen.

Maar misschien is het grootste nadeel van een auto huren dat als de auto goed beviel en je enorm heb genoten, er helaas een eind komt aan de vakantie en de auto weer moet inleveren. Maar gelukkig kun je dan alvast de auto reserveren voor een volgende vakantie.

Foto Pixabay