...

Bloesemfestival Lumineus (2e) een voltreffer!

Bloesemfestival Lumineus (2e) begroet 2000 bezoekers

Bloesemfestival Lumineus (2e) was met 2000 bezoekers een voltreffer! Met 2000 bezoekers, ruim het driedubbele van vorig jaar, was de 2e editie van het Bilzerse bloesemfestival Lumineus zaterdagavond op de Landcommanderij Alden Biesen een absolute voltreffer. Vier uur lang genoten de bezoekers van een avond vol muziek, vertellingen, straattheater, optredens, een hapje en een drankje tussen de ontluikende bloesems. Onvergetelijk op het uitgestrekte kasteeldomein waren de verlichte schapen, samen met 12 lichtgevende figuren die je in het water vond rond het prachtig uitgelichte kasteel.

Bloesemfestival Lumineus sfeerverlichting

Eerste keer op Lumineus

“We zijn hier eerder al verschillende keren komen wandelen”, zegt Jozef-Henri uit Luik. “Samen met onze vrienden is het nu de eerste keer dat we te gast zijn op Lumineus en wij hebben er ontzettend van genoten. We hebben een mooie wandeling gemaakt, geluisterd naar de verhalen én onder de verwarmde tent genieten we nu van de optredens met een lekker drankje. Meer moet dat niet zijn.” Ook Sofie Bemelmans uit Lanaken en haar vriendin Michelle Dignef uit Maasmechelen waren laaiend enthousiast over het bloesemfestival. “Als de avond valt, wordt het allemaal nog mooier.

Bloesemfestival Lumineus Jozef-Henri uit Luik
Jozef-Henri uit Luik (midden, man met de muts) en z’n vrienden

De silent disco en lightshow waren geweldig

De lichtshow was bijzonder. Het was ook de eerste keer dat we beiden de silent disco hebben meegemaakt. Geweldig. Er waren twee muziekkanalen en zelfs op het kinderkanaal was het plezant. De combinatie van de omgeving, de ontluikende bloesems en de gezelligheid die het hier allemaal uitstraalt maakt dat wij er ontzettend van hebben genoten. We komen snel terug om nog een van de bloesemwandelingen en activiteiten mee te pakken. Het Dauwconcert van Jef Neve? Jazeker, dat staat ook nog op ons lijstje. ”Meer informatie over de bloesemactiviteiten in Bilzen vindt u op www.visitbilzen.be.

Foto’s: House Of Entertaainment.

Affiche Bloesemfestival Lumineus