...

The Broken Circle Breakdown beklijvend

The Broken Circle Breakdown emotionele rollercoaster

The Broken Circle Breakdown hakt er diep in bij het premièrepubliek. Het spel van Lize Feryn & Roel Vanderstukken is hartverscheurend en authentiek. AuFond Producties brengt dit muziektheaterstuk met live bluegrass band meer dan 60 keer in Vlaanderen. Snel wezen is de boodschap. Producent AuFond Producties ging op 7 april in première met het langverwachte  THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN. Het aanwezige theaterpubliek kreeg een voorstelling te zien die er stevig inhakt. Het script van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels zorgde voor een hartverscheurend verhaal dat op een waarachtige manier wordt vertolkt door Lize Feryn en Roel Vanderstukken, live begeleid door een vierkoppige bluegrass-band. The Broken Circle Breakdown laat niemand onberoerd. “Will the Circle be Unbroken”, “Wayfaring Stranger” en “If I Needed You” zijn nummers die intussen in het Vlaams collectief geheugen gegrift zijn.

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN Lize en orkest

Intens verhaal

Zij vormen dan ook de basis voor het theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels, waarop de gelijknamige film met o.a. Veerle Baetens gebaseerd werd. Het Vlaamse theaterpubliek wil deze voorstelling dan ook echt zien. Nadien trekken Lize, Roel en de bluegrass band doorheen flink wat culturele centra en theaters in Vlaanderen. Snel wezen is de boodschap.Wat doet ge wanneer ge het kostbaarste uit uw leven kwijtspeelt? Wordt ge kwaad? Wordt ge depressief? Of loopt ge weg? Weg van uw verdriet. Waarnaartoe, dat maakt niet uit, maar weg. Weg. Weg. Weg. Eindeloos weg. Alabama (Lize Feryn) en Monroe (Roel Vanderstukken) ontdekken wat rouwen doet met ne mens in dit intense verhaal. Een verhaal over liefde voor mekaar, liefde voor een kind en liefde voor de dood. De voorstellingen in het Fakkeltheater zijn bijna uitverkocht.

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN Lize en Roel in omhelzing

32 voorstellingen doorheen gans Vlaanderen

De extra voorstelling van 24 juni in Theater Elckerlyc staat wel nog in verkoop. De reeks voorstellingen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater is zo goed als uitverkocht. Gelukkig is de voorstelling op 24 juni ook nog eens eenmalig te zien in Theater Elckerlyc als verlenging van de reeks in het Fakkeltheater. De reeks voorstellingen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater is zo goed als uitverkocht. Gelukkig is de voorstelling op 24 juni ook nog eens eenmalig te zien in Theater Elckerlyc als verlenging van de reeks in het Fakkeltheater. Wie niet in Antwerpen kan of wil komen kijken, wordt dit najaar op hun wenken bediend. Vanaf 16 september speelt de voorstelling maar liefst 32 voorstellingen op tour verspreid door Vlaanderen. De volledige tourlijst vindt u hier.

The Broken Cirkle Breakdown Tourdata

Tickets zijn vanaf vandaag te koop op www.elckerlyc.be en 070 691 002 (max. € 0,30/min).

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN – CREDITS

SCRIPT: Johan Heldenbergh & Mieke Dobbels  – Schatplichtig aan Richard Dawkins en Dan Bennett
REGIE: Manu Jacobs
CAST: Roel Vanderstukken (Monroe) & Lize Feryn (Alabama)
ORKEST: Guido Bos (contrabas/vocals), Thierry Schoysman (banjo/mandoline/vocals), Bert Van Bortel (gitaar/mandoline/vocals) & Dirk Fonteyn (viool/vocals)