...

Rapunzel beleeft zijn Antwerpse première

Rapunzel, de première

Rapunzel, de musical ging afgelopen zondag 26 maart in première in de stadsschouwburg in Antwerpen. Omstreeks 13.30u betraden heel wat genodigden niet de rode maar voor de gelegenheid omgetoverde paarse loper. We merkten dat bij vele genodigden hun kinderen ook omgetoverd waren tot ridder of prinses. Deze poseerden dan ook fier met hun outfit voor de lenzen van de vele fotografen die opgesteld stonden langs de paarse loper. Ook de BV’s die uitgenodigd waren hadden hun beste plunje aangetrokken om deze première bij te wonen.

Rapunzel 26032023 Patrick Onzia

Verassende wendingen

Omstreeks 15.10 ging het doek open een tiental minuutjes later dan voorzien in het programma. Iedereen die het originele sprookje van Rapunzel kent en denkt dat de musical ongeveer hetzelfde zal zijn, die is eraan voor de moeite. Laten we zeggen dat het grootste gedeelte van het sprookje behouden bleef, maar dat er toch verassende wendingen in voorkomen. Helle Vanderheyden als ‘Rapunzel’ en Sandrine Van Handenhoven als de ‘Heks’ zijn al twee gevestigde waarden die schitteren in deze musical. Maar ook  Walter Baele als de ‘Koning’ , en Liv Van Aelst als ‘Koningin’ spelen hun rol voortreffelijk.

Rapunzel koning en koningin

Een eigentijdse versie van het verhaal

Als je weet dat Stany Crets de pen opnam en een eigentijdse versie van het verhaal schreef, dan moeten we je niet vertellen dat het script hier en daar afwijkt van het origineel… en “Rapunzel” ontsnapt ook niet aan de saus van Crets met Hilarische grappen en woordspelingen! Naast een modern nieuw script bevat deze versie van “Rapunzel” ook grote magische sprookjesscènes, een fantastische hoofdcast, een breed ensemble, grappige liedjes en veel humor. Zo zijn er zelfs pratende rapen.

Rapunzel cast en ensemble

Beleef een sprookjesachtige middag

Beleef een sprookjesachtige middag met Rapunzel de musical! Lang geleden was er eens een heks, die een jong meisje bij haar moeder vandaan haalde. De heks noemde het meisje Rapunzel en sloot haar op in een hoge toren, midden in het bos. Daar krijgt het meisje alleen bezoek van de heks, die langs haar lange vlecht naar boven kruipt. Tot er op een dag een iemand langsrijdt…Is het de prins (Laurenz) op de witte schimmel, of is het de prinses (Miranda) op een oud versleten zwart ros dat Rapunzel verlost? Dat en nog veel meer kom je te weten als je naar deze familiemusical gaat kijken.

Rapunzel in toren ook zeker en vast een welverdiende vermelding voor het fantastische ensemble en vooral de twee paarden een rol van Florian Avoux en Jervin Weckx konden het enthousiaste publiek zeker smaken. regisseur van dienst is niemand minder dan Stany Crets, die zichzelf weer eens overtrof met het schrijven van deze musical, maar ook lof voor Ad Van Dijk, die zorgde voor de prachtige muziek, en Joris van Veldhoven voor de kostuums en sprookjesdecors. Maar zeker en vast ook lof voor de 12 jarige Hannelore De Swert uit Grimbergen (rechts op de foto) die als kleine Rapunzel een schitterende rol neerzet.

Rapunzel ouder en twee jonge hoofdrolspelers

Voor meer foto’s klik hier:

Tickets en info:

‘Rapunzel, De Musical’ speelt nog tot en met 8 april 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, op 15 en 16 april 2023 in Trixxo Theater Hasselt en op 21 en 22 april 2023 in Capitole Gent. later op het jaar keert hij terug op dezelfde locaties voor extra shows. Tickets bestellen kan op www.deepbridge.be

Rapunzel najaar 2023