...

Geef je living een upgrade met een houten wandpaneel

Geef je living een upgrade met een houten wandpaneelZou je de living eigenlijk helemaal opnieuw willen inrichten, maar heb je daar geen budget voor? Dan is het goed om te weten dat je door kleine aanpassingen je woonkamer al een heel andere uitstraling kunt geven. Wil je je living echt een upgrade geven? Plaats dan een houten wandpaneel. Zo’n eyecatcher in het interieur biedt heel veel voordelen. Verbeter de akoestiek.

De woonkamer is vaak de grootste ruimte in het huis. De grootte kan ervoor zorgen dat de ruimte hol klinkt. Met de juiste aankleding kun je dat probleem gelukkig oplossen. Hang bijvoorbeeld dikke gordijnen op, die een deel van het geluid kunnen absorberen. Maar ook een houten paneel aan de muur of het plafond verbetert dat geluid. De latjes van het paneel breken namelijk de geluidsgolven.

Geef de ruimte meer sfeer

Een houten wandpaneel geeft een grote muur een heel andere uitstraling. Daarbij kun je ervoor kiezen om de hele wand met hout te bekleden, maar je kunt zo’n paneel ook heel goed gebruiken op een kleinere oppervlakte. Een paneel in het midden op een wand breekt de ruimte bijvoorbeeld optisch in tweeën. Dit geeft een ruimtelijk effect.

Je regelt het zelf

Je kunt wandpanelen heel gemakkelijk zelf aanbrengen. Dat maakt deze oplossing dus extra interessant. Je laat de panelen thuis bezorgen en hangt ze daarna in een handomdraai zelf aan de muur. Je kunt dus zelf precies bepalen waar je de panelen hangt en welke formaten je wilt gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor vierkante panelen, of juist voor rechthoekige, lange panelen die de hoogte van de ruimte benadrukken.

Voor een duurzame uitstraling

Hout is een natuurlijk materiaal. Door het te gebruiken in je woning breng je buiten eigenlijk een beetje naar binnen. Natuurlijke materialen creëren rust in je woning en zijn gemakkelijk te combineren met andere materialen. Daarbij is hout een duurzame keuze. Het gaat jarenlang mee. Wil je na verloop van tijd toch eens een andere kleur proberen? Dan kun je de panelen lakken of verven, waardoor je weer een compleet nieuw plaatje creëert. Hierdoor heb je jarenlang plezier van deze upgrade van je living.

Foto : Pixabay