...

Yanni Iliadis – ‘Paris’

Yanni Iliadis uit Vlaams-Brabant

Yanni Iliadis uit Vlezenbeek, Vlaams-Brabant, stelt op vrijdag 3 maart 2023 zijn vierde single voor getiteld ‘Paris’. “Een jongensdroom die uitkwam”. In zijn nieuwste single ‘Paris’, vertelt singer-songwriter Yanni Iliadis over een jongen die ervan droomt te leven van zijn passie in de artistieke stad Parijs. Een feelgood song over een van de mooiste steden van Europa. Sluit je ogen en geniet mee van het magische Parijs. De nieuwe single van Yanni werd opgenomen in de SputnikStudio van Joes Brands, bekend als songwriter van vele hits en hulpcoach van K3 bij The Voice Kids van Vlaanderen. Verder kon Yanni ook de talentvolle Jo Hermans op bugel strikken.

Yanni Iliadis Paris

Franse Chanson met een vleugje Griekse roots

Yanni Iliadis schrijft akoestische pop-folk Franse Chanson met een vleugje Griekse roots. Geïnspireerd door Christophe Maé en Pantelis Pantelidis, zijn nummers worden gekarakteriseerd als meezingers, met eenvoudige teksten en melodieën. Yanni wil zijn songs simpel houden zodat de deuntjes niet uit het hoofd te krijgen zijn van jong en oud. In 2018 bracht Yanni Iliadis zijn eerste single ‘Félicitation’ uit met producer Patrick Hamilton, N°1 producer in de Classical Charts UK met Katherine Jenkins. L’Amour Interdit, de tweede single van Yanni die in 2020 werd uitgebracht, behaalde geweldige resultaten.

Duizenden views en streams

Duizenden views en streams op sociale media en digitale platforms, radio-airplay wereldwijd, tv-uitzendingen, artikels in de pers en 3 weken nummer 1 in de Bel15Hits-hitlijsten. Deze song werd geproduceerd door Stijn Tondeleir, onder meer bekend als bassist en hulpcoach van Niels Destadsbader bij The Voice van Vlaanderen. Als derde single volgde in 2021 ‘Aventures’, ook een productie van Stijn Tondeleir. Deze track kreeg enorme internationale exposure in de media, voornamelijk in Griekenland. Griekenlands meest bekeken talkshow ‘Alitheies Me Ti Zina’ (STAR TV) zende er een reportage over uit en er volgde ook een Franse Tweet van Nikos Aliagas, muzikale TV-presentator voor de zender TF1 van onder meer NRJ Music Awards, TheVoiceFrance en StarAcademy.

De stad Parijs – Videoclip

Wat de tweede single moest worden, werd uiteindelijk de vierde. De song werd opgenomen eind 2019, maar de videoclip pas eind 2022. Het was Yanni zijn droom om de clip op te nemen in zijn favoriete stad Parijs en dit in het gezelschap van zijn beste vrienden. De droom moest enkele jaren on hold gezet worden voor de Covid-periode, maar het wachten werd de moeite waard. De videoclip is een echte aanrader! Yanni neemt je mee op trip langs de bekendste monumenten, de Champs-Elysées, de mythische concertzaal l’Olympia, een secret bar en de grandiose Kerstfoor. En als kers op de taart een TikTok-dansje, let’s dance! 😉