...

De Jongens met Nooit Meer

 

De Jongens brengen geen typisch Valentijnsliedje

De Jongens met nieuwe single Nooit Meer is geen typisch Valentijnsliedje! De Jongens stellen hun nieuwste single voor met Valentijn en wat voor één! Hun nieuwste song ‘Nooit meer’ is opnieuw een oorwurm met een 80’s-sausje waarop je onmogelijk kan stilzitten. Hoewel het over een moeilijke relatie gaat, straalt de song kracht en hoop uit. Het zangersduo uit Haacht, bestaande uit David Imbrechts en Michaël Lejeune, is intussen niet meer aan hun proefstuk toe. Zo wisten ze vorig jaar voor het eerst een plaatsje te bemachtigen op de Radio2 Zomerhit-compilatie én wonnen ze het VTM-programma ‘I Can See Your Voice’ met een duet met Pommelien als kers op de taart.

De Jongens Nooit Meer

Elke relatie is een leerschool

“’Nooit meer’ omschrijft het kat en muisspel tussen partners, waarbij je soms jezelf moet durven beschermen. Elke relatie is een leerschool en soms heb je voldoende lessen geleerd om zoiets nooit meer te hoeven meemaken. Niet dat wij dit van elkaar durven zeggen hoor!” knipoogt David. “Ja, we hebben er bewust gekozen om een atypische Valentijnsingle te releasen, maar begrijp ons niet verkeerd hé… We houden wel degelijk van Valentijn en van elkaar, maar we vonden het wel tof om eens buiten de lijntjes te kleuren wat onze single-keuze betreft”, lacht Michaël.Ze hadden weliswaar al 4 hits op zak, maar sinds 2022 heeft de carrière van De Jongens een ongelofelijk boost gekregen.

Producer Christophe Severs

De samenwerking met producer Christophe Severs (de zoon van Paul Severs) heeft daar zeker toe bijgedragen. “Als inspiratie zat ik met 2 songs in gedachten, namelijk ‘Ik leef voor jou’ van Ann Christy en ‘Maniac’ van Michael Sembello. Dat zijn 2 van mijn favoriete liedjes uit die magische jaren 80. Beide vinylplaten heb ik zo grijs gedraaid dat de melodieën en sounds tot in mijn onderbewustzijn moeten zijn doorgedrongen”, lacht Christophe. “Je zal die invloeden dan ook duidelijk in de song kunnen horen. Voor mij is het een zegen dat het grote publiek terug van de eighties houdt. Kijk maar naar Lizzo, Dua Lippa of The Weeknd. Allemaal grijpen ze terug naar die unieke sound en bezieling van toen”, zegt Christophe Severs.

‘Nooit meer’, de nieuwe single van De Jongens, kan u hier beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Facebook: De jongens
Instagram: DeJongens
Facebook: Hallround Studios
Instagram: Christophe Severs