...

Zo geef je je woning een industriële uitstraling

Zo geef je je woning een industriele uitstraling casa-gb0d094bd8_1920

Zo geef je je woning een industriële uitstraling

Ben jij ook zo’n fan van oude fabriekspanden en magazijnen met een industriële look? En wil je die look graag doortrekken in je woning? Wij geven je tips waar je zo mee aan de slag kunt. Geen poespas, wel ronduit stoer!

Gietvloer

Een gietvloer geeft een instant industriële touch aan je woning of interieur. Je kan deze klus laten uitvoeren door een ervaren expert of je kan ook gewoon zelf aan de slag met een doe-het-zelf gietvloerpakket. De prijs van een gietvloer ligt namelijk wel wat lager als je het via een doe-het-zelf kit doet. Zo’n set bevat alle benodigde producten en een handig stappenplan. Zo kan je gewoon zelf een polyurethaan of een epoxy gietvloer leggen in je woning en genieten van die heerlijke grijze betonlook!

Donkere kleuren

Typische kleuren voor een industrieel interieur zijn zwart, (cognac)bruin en grijs, donkere kleuren zeg maar. Die geven natuurlijk meteen een stoer kantje aan je woning. Wanneer je killere kleuren als zwart en grijs combineert met warme bruintinten, bekom je toch een huiselijk effect. Vermijd sowieso felle kleuren: die zijn een no go in een industrieel interieur.

Onafgewerkt en ruw

Het gebruik van robuuste en ruwe materialen is de basis van een industriële stijl. Zo zie je in oude fabriekspanden veel bakstenen muren, ongepleisterde wanden, vrijliggende plafondconstructies en balken, zichtbare leidingen en onbewerkt hout. Een bakstenen muur geeft je interieur echt een rauwe uitstraling. Heb je geen zin om te gaan hakken in je muren? Ga dan voor een ‘alsof’-alternatief zoals behangpapier in baksteenlook, een coole mural of baksteenstrips.

Juiste mix van materialen

Een industriële woonlook wordt gekenmerkt door een mengeling van diverse materialen, zoals (ruw en onbewerkt) hout, beton, leder en metaal. Zo creëer je de juiste industriële interieurstijl bij je thuis. Denk aan (mango)houten tafeltjes met metalen frames, leren fauteuils, stoere krukjes met metalen onderstel, lockerkasten en een betonlook gietvloer. Extra warmte aan je interieur geven? Combineer met vintage meubels!

Accessoires

Heb je de grote structurele werken achter de rug? Dan kan je gaan decoreren en inrichten met de juiste meubels en accessoires. Want zoals vaak, zijn het meestal de kleine dingen die het verschil maken. Kenmerkend voor een industriële woonstijl zijn (kale) peervormige gloeilampen, verweerde fabriekslampen met grote kappen die bevestigd zijn met een ketting, grote dierenhuid vloerkleden en planten in grote metalen of betonnen bloempotten.

Ga aan de slag met onze tips en tover je standaard leefruimte om tot een charmante industriële fabriekshal!