...

Zonhoven wordt laatste Limburgse veldrit!

Zonhoven laatste veldrit voor Ellen Van Loy

Zonhoven wordt laatste Limburgse veldrit voor Ellen Van Loy. Met nog een laatste UCI Wereldbekerwedstrijd in Zonhoven wordt nu zondag de drukke kerstperiode in het veldrijden afgesloten. Voor de 42-jarige veldrijdster Ellen Van Loy, die samen met haar De Ceuster Bonache Cycling Team-collega’s Alicia Franck, Laura Verdonschot, Suzanne Verhoeven en Julie Brouwers deelneemt, is dit de laatste wedstrijd in het veld op Limburgse bodem. “Net als in Heusden-Zolder, Mol, Baal, Gavere en Herentals wordt het opnieuw afzien (lacht), maar ook wel genieten van de aanmoedigingen die ik langs het parcours krijg van de talrijke supporters. Sinds ze weten dat ik eind dit seizoen stop met professioneel veldrijden, gaan ze nog vuriger te keer aan de zijlijn (lacht). Met de beruchte ‘kuil’ is Zonhoven altijd een mooie wedstrijd en voor mij een mooie om inderdaad afscheid te nemen van het Limburgse publiek.

Zolder Ellen Van Loy met collga

Vijf zilveren en twee bronzen medailles

Het is ook een goede voorbereiding voor mij en mijn collega-rensters voor het Belgisch Kampioenschap dat we volgende week zaterdag rijden in Lokeren. De komende week staan onze individuele en teamvoorbereidingen in het teken van die wedstrijd. Met vijf zilveren en twee bronzen medailles heb ik in het verleden altijd goed gepresteerd op het BK. Op kampioenschappen worden de tellers op nul gezet, telt de vorm van de dag en spelen er heel wat factoren mee die bepalen of je op het podium staat. Eerst kijken wat Zonhoven wordt, een wedstrijd die ik net als het komende BK en alle wedstrijden van het voorbije seizoen gefocust aanpak”, zegt Ellen Van Loy. In de marge van de UCI Wereldbekerwedstrijd in Zonhoven geven we nog even mee dat het De Ceuster Bonache Cycling Team zijn schouders heeft gezet onder een opvallende veiling voor het goede doel.

Ellen Van Loy Winterland

Veiling voor het goede doel

Mede dankzij veilingpartner Auctim kan je tot zondag 8 januari 2023 nog bieden op gedragen en getekende wielertruitjes van o.a. Wout van Aert, Lucinda Brand, Puck Pieterse, Eli Iserbyt, Marianne Vos en een shirt van het De Ceuster Bonache Cycling Team dat door alle rensters werd getekend. De opbrengsten van deze veiling worden doorgestort naar de VZW Think Pink, een organisatie die zich inzet in de strijd tegen borstkanker. Voor het getekende exemplaar van Wout van Aert zijn Belgische kampioenentrui staat het biedingbedrag momenteel al op 660 euro. Naast het organiseren van de veiling scheldt Auctim ook de BTW en opgelden op de biedingen kwijt, zodat er meer centen ingezameld kunnen worden voor Think Pink. Bekijk alle shirts via: https://bit.ly/veilingThinkPink

De Ceuster Bonache Cycling Team (2)

Foto’s: House Of Entertainment.