...

De Ceuster Bonache Cycling Team

De Ceuster Bonache Cycling: “Concurrenten?

De Ceuster Bonache Cycling: “Concurrenten? We motiveren elkaar, waardoor we samen beter presteren.” Het is weer cross en net als de voorbije weken staat het Belgische De Ceuster Bonache Cycling Team, een ploeg die bestaat uit 9 uitsluitend Belgische wielrensters, dit weekend met vier en vijf wielrensters aan de startlijn. Ellen Van Loy, Audrey De Keersmaeker, Lies’l Schevenels en Kiona Dhont starten vanmiddag (zaterdag) in de X20 Trofee Urban Cross in Kortrijk. Zondagvoormiddag is het opnieuw aan Ellen Van Loy, Alicia Franck, Laura Verdonschot, Suzanne Verhoeven en Julie Brouwers, die geselecteerd werden voor de UCI Wereldbeker in het Nederlandse Hulst. “Nog voor de drukke kerstperiode en het Belgisch Kampioenschap in Lokeren (14 januari), kunnen we nu al terugblikken op enkele mooie podiumplaatsen en overwinningen voor Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven.

De Ceuster Bonache Cycling Team

Winst voor Audrey De Keersmaecker in Roemenië

Deze maand was er ook nog winst voor Audrey De Keersmaecker in Roemenië, waar ze voor het eerst op het hoogste schavotje stond van een sterk bezette cross. Tel daarbij de selecties van Laura en Julie op het EK in Namen en het gemiddelde van vijf van onze negen rensters die tegenwoordig aan de startlijn staan van een wereldbekerwedstrijd, en dan weet je dat we alleen maar tevreden kunnen zijn van hoe het nu loopt”, klinkt het bij Davy De Ceuster  (Bouwkranen De Ceuster) en Dirk Verbeeck (Bonache), de twee hoofdsponsors en drijvende krachten achter het vrouwenteam. “Naast de individuele trainingen proberen we om de twee weken met zoveel mogelijk rensters samen te komen voor een groepstraining. Niet alleen op zo’n momenten, maar ook voor de start, tijdens en na afloop van een wedstrijd.

Op een positieve manier motiveren

Dan merk ik hoe de rensters elkaar op een positieve manier motiveren, waardoor iedereen vanzelf ook beter gaat presteren”, zegt ouderdomsdeken Ellen Van Loy. “Ik rij nog maar een paar weken rond in het fuchsiaroze truitje van het De Ceuster Bonache Cycling Team, maar het voelt aan alsof het al veel langer is. Na de warme ontvangst, heb ik haast onmiddellijk mijn draai gevonden. Het mooie is dat we elkaar tijdens de wedstrijden op een leuke manier uitdagen, motiveren en oppeppen. Dat is nog naast het advies, de kennis en de wedstrijdervaringen die we met elkaar delen. Iedereen werkt keihard en samen bouwen we op naar de drukke kerstperiode die er zit aan te komen, en het BK in Lokeren, waar we met zoveel mogelijk rensters gaan aan deelnemen”, zegt nieuwkomer Alicia Franck enthousiast. “Ook al zijn we niet de ploeg met het grootste budget, we zijn wel de grootste als het gaat om het aantal rensters dat wekelijks aan de startlijn verschijnt van een wedstrijd.

De Ceuster Bonache Cycling Team (1)

Dankzij de steun van verschillende sponsoren

Dankzij de steun van verschillende sponsoren en met het enthousiasme van de achterban, de supporters en de professionele omkadering, waarin we ook samenwerken met een mental coach, willen we graag het verschil maken. Het instappenvan het natuurlijke make-upmerk Cent Pur Cent als cosponsor van onze ploeg, toont aan hoe krachtig het langetermijnverhaal is dat we aan het schrijven zijn. ‘One Team, One Mission’ is onze baseline en met dat enthousiasme vliegen we er samen met onze rensters dagelijks in”, zeggen Davy De Ceuster en Dirk Verbeeck unisono enthousiast. Ondertussen zijn de twee wedstrijden gereden en was het terug Nederland boven. Bij de mannen Won Van Der Poel die daarmee ook zijn terugkeer in het veld vierde.

De Ceuster Bonache Cycling Team (2)

Foto’s: House Of Entertainment.