...

Dit heb je nodig voor een optimale wandeling

wandelen

Dit heb je nodig voor een optimale wandeling

Of je nu van stadswandelingen houdt of juist van mooie natuurwandelingen, een goede uitrusting is het halve werk. Zeker in de natuur kun je niet zomaar even een kopje koffie bestellen of naar de wc gaan wanneer je moet. Om extreem ongemak te voorkomen, is het daarom fijn om goed uitgerust op pad te gaan. Dat tilt je wandeling net even naar het hogere niveau. Wandelen kan een hele uitdaging zijn, omdat je jezelf tegenkomt, de route kwijt bent of omdat het weer omslaat. Een goed begin is het halve werk, en daarom is het natuurlijk ondenkbaar om te gaan wandelen zonder goede wandelschoenen. Deze heb je in alle prijscategorieën en maten, en tegelijkertijd kan je niet snel de fout in gaan met het maken van een keuze als het om wandelschoenen gaat. De juiste wandelschoenen geven je net even die zekerheid en vrijheid die je zoekt als je wandelt. In dit artikel beschrijven we wat je nodig hebt voor een optimale wandeling!

De uitrusting

Allereerst willen we het hebben over je uitrusting. Of je nu een mooi-weer-wandelaar bent of iemand die door weer en wind wandelt, je kunt niet ontkennen dat je een goede outfit nodig hebt om optimaal te kunnen genieten van je wandeling. We raden je daarom altijd aan te kiezen voor stevige wandelschoenen. Neem hier eens een kijkje als je op zoek bent naar wandelschoenen voor heren. Maar daar stopt het niet, sterker nog, daar begint het pas mee. Wandelschoenen zitten pas echt lekker als je ook goede wandelsokken hebt. Die oude voetbalsokken kun je beter thuis laten als je geen blaren wilt oplopen. Daarnaast is het fijn als je een lekker waterdicht windjack aan kunt trekken. Handig voor als het regent, en handig voor als het niet al te fris is. Door met thermokleding en lagen te werken kun je elke temperatuur aan.

Geschikte accessoires

Dan is het verstandig om te denken aan de juiste accessoires. Een goede pet kan je bescherming bieden tegen zon en teken, zeker in combinatie met een fijne zonnebril. Een stevige rugtas die ruimte biedt voor je thermoskan met heerlijke zelfgemaakte koffie of thee kan je wandeling een stuk prettiger maken. In die rugtas kun je meteen ook frisse doekjes kwijt, voor als je je handen zou willen wassen onderweg, maar er geen kraan of zeep in de buurt te vinden is. Met de juiste snacks en wellicht zelfs nog een lekker lichtgewicht kleedje om op te zitten, kan de tussenstop, de pauze of de picnic tijdens je wandeling helemaal niet meer stuk. En zeg nu zelf, hoe leuk is het om midden in de natuur een heerlijke zelfgemaakte lunch te nuttigen?

Last but not least; denk ook aan de route die je gaat wandelen. Of je hier nu een app, een kaart of de aangegeven signalering voor gebruikt, de richting bepaalt de bestemming. Door je goed voor te bereiden, heb je alles tot je beschikking om je wandeling te laten slagen. Oh, en zorg ook voor een opgeladen telefoon. Goed voor het maken van foto’s, en voor noodgevallen.