...

Snel afvallen? Lees dan onze tips

Snel afvallen

Snel afvallen? Lees dan onze tips

Met de feestdagen in aantocht begint óók het grote eten weer. Van alle kanten krijgen we lekkere hapjes aangereikt en staan we zelf ook uitgebreid in de keuken. Bij de vele feestelijke momenten hoort lekkers; van chocoladeletters tot feeststollen en oliebollen. Hoe ontkomen we aan al die extra kilo’s? Niet eigenlijk. Het is helaas nog steeds zo dat bijna iedereen aankomt tijdens de feestdagen. Denken we aan snel afvallen, dan doemen de maaltijd repen en shakes alweer op in gedachten. Een prima hulpmiddel inderdaad, maar wat kunnen we nog meer doen om snel af te vallen en weer terug in shape te komen? Dat lees je hier!

Hoe val ik snel af?

Binnen een maand meerdere kilo’s afvallen kan op normale wijze haalbaar zijn. Je hoeft geen gekke dingen te doen, zolang je maar niet op een ‘hongerdieet’ gaat. Heel knap hoor als je dat een week, of twee weken volhoudt, maar daarna kan de trek dermate groot worden dat je juist weer meer gaat eten. Om structureel af te vallen moet je denken aan een lange termijn methode die goed vol te houden is. En daarbij komt dat wie te snel afvalt door zichzelf uit te hongeren ook nog eens spiervolume verliest, je verliest hiermee onnodig kracht en vitaliteit en het zorgt ervoor dat je er afgetobd uitziet. Niet bepaald aantrekkelijk dus. Blijf dus vooral gezond eten, en verander wat zaken aan je voedings- en bewegingspatroon.

Minder calorieën

Om af te vallen zul je iets minder calorieën moeten binnenkrijgen dan je nodig hebt. Je lichaam moet immers ergens de energie vandaan halen. Je dwingt je lichaam hiermee vet te verbranden. Zorg er wel voor dat je tijdens het afvallen juist voldoende eiwitten, voedingsvezels en koolhydraten binnenkrijgt, je verliest dan geen spiervolume en het bestrijdt hongergevoel. Laat zoetigheid en vettigheid (buiten gezonde vetten) dus voorlopig zoveel mogelijk staan. Helemaal vermijden is niet nodig, je kunt jezelf best zo nu en dan een klein traktatie gunnen!

Kom in beweging!

Het spreekt voor zich dat lichamelijke beweging bijdraagt aan een snellere vetverbranding. Probeer dagelijks even net wat meer te bewegen dan je normaal gesproken doet. Pak die fiets en laat de auto eens wat vaker staan. Maak wandelingen en laat de hond van de buren uit bijvoorbeeld. Mag het echt wat actiever, ga dan dagelijks een rondje joggen, of neem een abonnement op de sportschool. En vergeet niet: ook fysiek huishoudelijk werk vormt een echte calorieën verslinder. Ga maar eens intensief stofzuigen, dweilen en de ramen lappen bijvoorbeeld, je krijgt het er warm van!

 

Geen zin om naar de sportschool te gaan, maar wel behoefte om thuis te sporten? Een crosstrainer is een ideaal apparaat om dagelijks te gebruiken. Je kunt zelfs televisie kijken tijdens je workout.

Tot slot

Gezond en snel afvallen betekent een aanpassing van je lifestyle. Geduld is daarbij belangrijk, maar zodra je eenmaal begint af te vallen zul je zien dat de kilo’s er sneller afgaan dan gedacht. Je lichaam is dan op volle toeren aan het afvallen en jijzelf bent inmiddels gewend aan je nieuwe lifestyle!