...

Sint in de piste 2022

Sint in de piste opnieuw in Sint-Niklaas

Sint in de piste het beleefde afgelopen zaterdag 19 november zijn première in de grote circustent op de markt van Sint-Niklaas. Het viel ons al op toen we Sint-Niklaas binnen reden en hoe korter we bij de markt kwamen hoe meer affiches we opmerkten van Sint in de piste. Ook de vele ouders met kinderen die richting markt trokken vielen ons op. En ja hoor toen we de grote markt bereikten doemde reeds de grote circustent voor ons op. En niet alleen dat maar er stond ook een heuse kermis met een draaimolen, rups, zwiermolen alsook de traditionele eetkraampje met oliebollen en friet. Maar daar kwamen we uiteraard niet voor.

Sint in de piste Pepita

Grote markt met circustent

Op de markt aangekomen zagen we een hele lange rij ouders met kindjes aanschuiven klaar om de grote tent te betreden. Maar gelukkig regende het niet en waren er talrijke roetpieten (wij houden meer van echte zwarte pieten) om de kindjes tijdens het wachten bezig te houden. En daar hadden ze echt geen moeite mee, hoeveel High Five’s de pieten aan de kinderen gaven tijdens het wachten en hoe dikwijls ze gevraagd werden om te poseren voor een foto was niet te tellen. Het aanschuiven naar de ingang toe ging heel vlot en twee minuten later konden we de grote verwarmde circustent betreden. Eens binnen wezen de talrijke roetpieten onze plaatsen aan.

Sint in de piste een piet

Een streling voor het oog

Een tiental minuten later dan voorzien werd het startsein gegeven voor de 28e editie van Sint in de piste. Het begon allemaal met een mooie Choreografie van een twintigtal roetpieten. Die moesten later plaats ruimen voor de eerste echte circusact. een zestal mooi getrainde paarden betraden de piste onder de kundige leiding van Robert Stipka, een van de beroemdste paardentrainers ter wereld, introduceert de even beroemde Circus Louis Knie. Met grote expertise en liefde voor edele dieren vol schoonheid en gratie, uniek en bijzonder en de première in Europa. Een streling voor het oog als eerste nummer in Sint in de piste.

Sint in de piste paarden

Denis Ilchenko uit Oekraïne

Alle acts beschrijven gaan we zeker niet doen want dat zou ons te ver leiden maar er zijn er wel een paar straffe bij zoals Denis Ilchenko uit Oekraïne is een van de sterkste mensen ter wereld. Met de bijnaam “Hercules” zorgde hij voor veel furore tijdens de World Strongman Finals 2014. Met zijn tanden trok hij een dubbeldekkerbus van maar liefst 12 ton een paar meter vooruit. Enorme gewichten heffen, zware voertuigen trekken met zijn tanden, jongleren met vrachtwagenbanden van elk 20 kg,… Met als apotheose een personenwagen die hij over zijn lichaam liet rijden. Een zekere betreurde John Massis deed dergelijke dingen ook, zelfs een paar treinwagons trok hij vooruit met zijn tanden.

Sint in de piste Denis Ilche

De formatie Diorios

Maar de andere acts moeten zeker niet onderdoen en getuigen van wereldklasse. Maar eentje die toch nog onze bijzondere aandacht vroeg was de formatie Diorios. Vijf motorfietsen razen met ongekende snelheid door de gigantische metalen bol. Nog gevaarlijker wordt het als de bol zich in tweeën splitst. Ook is er een spannend moment als ze blindelings in bijna totale duisternis rijden. Een bruisende bijenkorf van ervaren motorrijders. Een duel van lef en blind vertrouwen. Gegarandeerd worden je handen klam van de extreme stress en spanning. We moeten toegeven dat ook wij met ingehouden adem hebben gekeken  naar deze vijf motorrijders.

Sint in de piste Globe des doods

Geen brieven van de kinderen

Tussendoor zagen we ook een dief die de brieven uit de brievenbus van de Sint kwam stelen tot grote consternatie van de vele kinderen. Piet en Pipita begrijpen er niets van als ze de brievenbus openen. Geen brieven van de kinderen? zouden de kinderen geen brieven meer schrijven naar de Sint? Denken ze niet meer aan hem? Maar dan zien ze twee grote moddervoeten staan net voor de brievenbus. Die zijn zeker niet van hen want in het Sinthuis heeft niemand z’on grote voeten dus is er een dief. Ondertussen is ook de sint aangekomen en smeden ze een plan om de dief te pakken!

Sint in de piste de Sint

Show vol circusacts van wereldniveau

Dat kan je zelf komen ontdekken op nog één van de volgende voostellingen. We geven nog even een samenvatting van deze 28e Sint in de piste. Een show vol circusacts van wereldniveau. O.a de sterkste man van de wereld, komische acrobaten, vrolijke honden, charmante paarden, een grappige buikspreker, verbazende luchtacrobatie. En natuurlijk beleef je de grootste spanning en sensatie met de “globe des doods”. Zoals we eerder al vertelden razen daar vijf motoren tegen een ongeziene snelheid door een ijzeren bol. En natuurlijk zijn Sinterklaas en zijn vele (roet)pieten ook van de partij. Wil je er zelf nog bij zijn? dan is haasten de boodschap want het is nog één weekend te bezoeken, het loont zeker de moeite!

Sint in de piste duo Atos

Voor meer foto’s klik hier

praktische info: 

CIRCUSTENT – SINT-NIKLAAS

Grote Markt

Zaterdag 26 november 2022 – 10.30 uur, 14.00 uur en 17.00 uur
Zondag 27 november 2022 – 10.30 uur, 14.00 uur en 17.00 uur

TICKETS : 12/15 EUR
De show duurt 90 minuten (zonder pauze) en is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar.