...

Boyan Bitch with a pretty face

Boyan met Bitch with a pretty face

Boyan of ‘Boyan His Smurf’, onder die naam kennen zijn internationale teamgenoten de 25-jarige Boyan van Steenoven. De Antwerpse pro boekte internationaal succes met het populaire spel League of Legends, en is nu actief in de muziekwereld met zijn eerste single, “Bitch with a pretty face”. Naast gamers en muzikanten is Boyan ook erg actief als streamer en vlogger.

Boyan Bitch with a pretty face

Game “League of Legends”

Boyan speelt al zo’n 10 jaar de bekende game “League of Legends”, waarin hij de hoogste ranking behaalde, en zelfs de tweede plaats in de wereld behaalde voor een bepaald personage (Akershan) in de game. Hij heeft deelgenomen aan verschillende internationale evenementen en werd door de wereldberoemde streamer “Shaunz” uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste grote evenement van de nieuwe League of Legends-spelmodus (Teamfight Tactics) in Parijs.

Internationale succes in gaming

Naast zijn internationale succes in gaming, is Boyan ook betrokken geweest bij streaming op YouTube en Twitch. Hij helpt anderen te verbeteren in verschillende games. “Vroeger werd er op gamers neergekeken. Ze werden bestempeld als nerds of sociopaten. Maar nu is gamen helemaal mainstream. Zo werd het laatste Counter-Strike-toernooi gehouden in een overvol Sportpaleis. Er kwam veel kennis en belangrijke skills binnen. Strategisch denken, teamwork, communiceren in een andere taal en doorzettingsvermogen zijn enkele voorbeelden.

De belangrijkste levensles

De belangrijkste levensles is dat je alles kunt bereiken met hard werken, “zegt Boyan. Hij wil met zijn muziek vooral gamers aantrekken. Dat doet hij met zijn eerste sterke nummer, ‘Bitch with a pretty face’. Hij gebruikt sterke visuele content om zijn muziek om te zetten in beeld. “Vlaamse en Nederlandse stijlen zijn over het algemeen minder aantrekkelijk voor ons gamers. Let wel, dat zijn goed gemaakte nummers, maar minder van het ‘wij’-gebeuren. Als gamer ben je erg internationaal, daarom wilde ik een gevoel “rond mijn project dat zich uitstrekt tot buiten onze grenzen.

Gaminggemeenschap vertegenwoordigen

We hebben getekende illustraties omgezet in mobiele content die echt tot de verbeelding spreekt en een glimp laat zien van de virtuele wereld waarin wij gamers leven. Boyan verwijst naar ‘wij’ als de gaming-gemeenschap.”Het is ook mijn doel, een brug te slaan tussen het reguliere publiek en gamers.” Dus ik probeer ook het stigma tegen gamers te doorbreken en de gaminggemeenschap te vertegenwoordigen. Gamers zijn al lang niet meer de nerds die iedereen dacht dat ze waren. , we zijn nu een beetje sociaal”, lacht Boyan.

Boyan

Foto: House Of Entertainment.