...

Wiet Waterlanders in première

Wiet Waterlanders de musical

Wiet Waterlanders ging afgelopen vrijdag in première in de stadsschouwburg van Mechelen. Al vanaf 19u stonden de vele toeschouwers en genodigden aan te schuiven om de première van Wiet Waterlanders en de negende compagnie van heethoofden bij te wonen. Na vorig jaar een avondvullende musical met “Smike” te hebben geproduceerd en waarin hun hele kinderkoor Singfonia kon schitteren, biedt productiehuis The Singing Factory opnieuw hun jongste talenten (7 tot 14 jaar) toegang en een Opportuniteit om podiumervaring op te doen. Dit keer wordt het verhaal van “Wiet Waterlanders en de Negende Compagnie van Heethoofden” naar het gelijknamige kinderboek van acteur, zanger en schrijver Mark Tijsmans op de planken gebracht.

Wiet Waterlanders en de negende compagnie van heethoofden

Levi Van Overtveldt

Op vrijdag 9 september 2022 begon de eerste pagina van een avontuur in de Stadsschouwburg van Mechelen met Wiet en zijn vrienden. Gespeeld door de 14-jarige Levi Van Overtveldt (Beveren). Naast het ensemble van meer dan 30 kinderen en jongvolwassenen en enkele rollen in de hoofdcast, zorgt de The Singing Factory ook voor de nodige ervaring – met oa Belgisch muziekicoon Hans Peter Janssens als “Solieri”! – en een geweldige live band. “Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden” is een avontuurlijke musical voor het hele gezin. Info en tickets: www.singingfactory.be.

Mark Tijsmans

The Singing Factory presenteert vanaf afgelopen vrijdag 9 september 2022 de familiemusical Wiet Waterlanders en de negende Compagnie van Heethoofden, in navolging van het gelijknamige kinderboek van acteur, zanger en auteur Mark Tijsmans. Dit boek is het vierde deel in de enorm succesvolle en veelgeprezen serie “Wiet Waterlanders”, die een trilogie had moeten worden, dus dat was al een serieuze verrassing. Mark Tijsmans, ook bekend van de tv-series “Thuis” (Bennie De Taeye), “Flikken” (Wilfried Pasmans) en de musical “Peter Pan” (Peter Pan) en MAMMA MIA! (Harrie). Dit keer stuurt Mark Wiet en zijn vrienden op een ander avontuur. Na Het Geheim Van Te Veel Torens (Deep Bridge – 2021) is dit Marks tweede jeugdboek dat wordt verwerkt tot een familiemusical.

Mark Tijsmans en Door Van Boeckel

Mark Tijsmans en Door Van Boeckel

Het verhaal

Wiet Waterlanders en zijn vrienden, Ophelia en Indigo, worden opgeroepen om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen, want wereldberoemd componist Solieri zou zijn muziek niet zelf geschreven hebben. De vrienden gaan op onderzoek, en ontdekken daarbij een heleboel geheimen. Ga mee naar de zestiende eeuw, en maak kennis met componisten waarvan je dacht dat je ze kende, zoals Ludwig van Heethoofden, Pachelbol, Mozerart, Hendel en Mendel, in deze spannende en grappige familievoorstelling door The Singing Factory. Deze familiemusical is zeker en vast een aanrader voor groot en klein. Het enthousiasme van deze jonge bende straalt van het podium de zaal in en werkt aanstekelijk.

Apotheose

Voor meer foto’s klik hier

Speeldata:
–        Vrijdag 9 september 2022 – 19u30
–        Zaterdag 10 september 2022 – 19u30
–        Zondag 11 september 2022 – 15u00
–        Vrijdag 16 september 2022 – 19u30
–        Zaterdag 17 september 2022 – 19u30
–        Zondag 18 september 2022 – 15u00