...

Volle Bak Live en de 23ste dorpsfeesten Volle Bak Herk

Volle Bak Live en de 23ste dorpsfeesten Moos Herk

Volle Bak Live en de 23ste dorpsfeesten Volle Bak dit weekend in Herk. Dit weekend kan je in Moos Herk terecht voor Volle Bak Live en de 23ste dorpsfeesten Volle Bak Herk. Op het domein Beukenhof in de Hasseltse deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk (Moos Herk), kan je nu zaterdagavond terecht voor Volle Bak Live en op zondag voor de 23ste editie van de dorpsfeesten Volle Bak Herk. Om 19u00 openen op zaterdag de deuren van het festivalterrein en kan je tot middernacht meegenieten van de gratis optredens van Sam Nijs, JJR en Wamaki’s. Op zondag is het tijd voor familieactiviteiten. Het wijnthema ‘Chateau d’ Herk’ staat dit jaar centraal. Zondagvoormiddag kan je meedoen met een wandeltocht. In de namiddag, tussen 12u30 en 15u00, starten de fietszoektochten van 10 en 30 kilometer door de wijngaarden, inclusief het bezoek aan een domein waar er wijn wordt gemaakt en waar er nog een kleine degustatie wordt aangeboden. Op het Beukenhof vind je op zondag kinderanimatie, is er om 16u00 nog een optreden van ‘We do 2’ en kan je op het terras naast bieren, frisdranken en een ‘Chateau Burger’, ook nog genieten van een unieke wijnkaart met 4 bijzondere wijnen, die werden geselecteerd door de 4 Herkse wijnhandelaars. Buiten de deelnameprijs van 5 euro voor de fietszoektocht, zijn alle andere activiteiten van Volle Bak Herk op beide dagen gratis.

Vollen bak Live Sam Nijs

Volle Bak Live

Nu zaterdag 27 augustus 2022 ben je op domein Beukenhof in Sint-Lambrechts-Herk (Moos Herk) van harte welkom voor de derde editie van het gratis muziekfestival Volle Bak Live. Vanaf 19u00 opent het festivalterrein. Na zijn optreden op het grote feest van ’60 jaar KSA Moos Herk’, bijt Sam Nijs met gitaar de muzikale spits af. Zijn zorgvuldig gekozen, herkenbare covers zorgen voor een de perfecte start van een sfeervolle avond. Daarna is het de beurt aan JJR, één van de beste CCR en Stones tribute bands. Het viertal uit Peer brengt met veel overgave de muziek van Mick Jagger en John Fogerty. Zanger-bassist Jan Bas was het voorbije jaar in de culturele centra ook al te bewonderen met een geslaagde Nirvana tribute. De 12-koppige Wamaki’s uit Genk sluiten Volle Bak Live af met hun tropische, zuiderse nummers. De zwoele combinatie van Afrobeat en Funk zijn hét handelsmerk van en de reden waarom de Wamaki’s zoveel steun krijgen en geliefd zijn bij het publiek. “Na Genk on Stage en de mainstage van het Afro Latino Festival zijn we erg blij dat we deze topartiesten konden strikken voor onze Volle Bak Live“, zegt voorzitter Gert Bammens.

volle bak live JJR

Volle Bak Dorpsfeesten

Ook op zondag 28 augustus 2022 is het feest op het Beukenhof met de 23ste dorpsfeesten Volle Bak Herk die dit jaar het centrale wijnthemaChateau d’Herk’ uitspelen. Geert Bammens: “Op ons terras bieden we een wijnkaart aan van 4 bijzondere wijnen. Die werden zorgvuldig geselecteerd door de 4 Herkse wijnhandelaars:  Domein Wideux, Vinos Rios, Gaudendo en de Wingerd, die we voor het eerst samenbrengen en voor het eerst ook samenwerken. We krijgen voor ons wijnthema dit jaar ook de steun van wijnvereniging ‘De Bottelaars’ uit het naburige Alken. Net als de voorbije jaren vind je rond het terras naast de wijnen, bieren, frisdranken en de speciale ‘Chateau burger’, ook heel wat kinderanimatie, met het bakken stapelen als vaste attractie. Om 16u00 is er nog een optreden voorzien van ‘We do 2’. Met aangepaste muziek voor een gezellige zondagnamiddag, zorgt dat duo voor de nodige sfeer.

Chateau d’Herk

Het ‘Chateau d’Herk’ wijnthema wordt tijdens Volle Bak Herk ook doorgetrokken in de wandel- en fietszoektocht. “Tussen 10u00 en 12u00 kan je individueel of in groep starten voor een wandeltocht van 5km in de mooie omgeving en door de wijngaard. Op algemeen verzoek organiseren we graag opnieuw een wandeling, samen met  ‘Op pad voor vitaliteit’, in samenwerking met de vriendenkring van nierpatiënten. Zij starten om 10u00 en wie zin heeft, kan bij hen aansluiten”, zegt Gert Bammens. Naast het wandelen is ook de fietszoektocht, waar je elk jaar prachtige prijzen mee kan winnen, één van de absolute smaakmakers. Tussen 12u30 en 15u00 kan je op Domein Beukenhof starten voor een gevarieerde fietstocht van 15 of 35 kilometer. Je fietst door de wijngaarden en je stopt op het Wijndomein Wideux en ten huize van Benoit van de Voordt, waar je de druivenranken ziet, hoe er de wijn wordt gemaakt en waar je ook nog een kleine degustatie krijgt aangeboden. Voor de wandel- en fietstocht betaal je 5 euro. Alle andere activiteiten van de dorpsfeesten Volle Bak Herk zijn, net als Volle Bak Live op de zaterdagavond gratis. Beide evenementen worden gedragen door een vast team van gemotiveerde vrijwilligers, gesteund door de lokale verenigingen, de stad Hasselt en de sponsoren, die al jaren de drijvende krachten zijn, waarbij de opbrengsten uit beide activiteiten terugvloeien naar het dorp, de Herkse jeugd en verenigingen.

Foto: House Of Entertainment.

Meer info over de 23ste Volle Bak Herk Dorpsfeesten vind je op www.vollebakherk.be.

volle bak live