...

Helle Vanderheyden wordt ‘Rapunzel’

Helle Vanderheyden speelt Rapunzel

Helle Vanderheyden wordt ‘Rapunzel’ in gelijknamige musical! Zoals reeds aangekondigd, gaat productiehuis Deep Bridge above and beyond voor ‘Rapunzel’, hun vijfde sprookje in vijf jaar tijd. Vanaf 26 maart 2023 mogen Stadsschouwburg Antwerpen Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent zich opmaken voor deze ‘bigger and bolder’* nieuwe versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm. Grotere, magische sprookjesdecors, een uitgebreid ensemble, nog meer oorwurmen van liedjes, een karrenvracht aan humor, een totaalbeleving die start in de foyer,…allemaal goed en wel, maar wie kan meer dan haar vrouwtje staan en knallen als ‘Rapunzel’ tussen al deze toeters en belle? Het antwoord is simpel: Helle!

Helle Vanderheyden als Rapunzel

Helle Vanderheyden wordt ‘Rapunzel’!

Het brede publiek kent Helle Vanderheyden vast ook als actrice in tv-series zoals ‘De Kotmadam’ (Martha), ‘Geubels en De Belgen’ (vrouw van Philippe Geubels), ‘Nachtwacht’ (Okaju) en ‘Prinsessia’ (Prinses Iris), maar het palmares dat ze de afgelopen jaren opbouwde in de musicalwereld, oogt des te indrukwekkender!

Richting Musicaltheater in Tilburg

Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg. Na haar studies speelde ze o.a. mee in musicals als ‘Domino’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Doornroosje’, ‘Grease’, ‘The Rocky Horror Show’, ‘Aspe’, ‘Monty Python’s Spamalot’, ‘La Cage aux Folles’ en ze schitterde in de titelrol in de sprookjesmusical ‘Assepoester’. Momenteel kan je Helle ook nog  aan het werk zien in de Vlaamse musicalversie van ‘MAMMA MIA!’.

Hoogspanning ten huize Vanderheyden – De Moor

Het beloven alleszins drukke en spannende tijden te worden ten huize Vanderheyden – De Moor in Antwerpen, want naast deze straffe hoofdrolvoor Helle, stoomt partner Nordin De Moor zich ondertussen klaar om vanaf december 2022 in de huid te kruipen van de knotsgekke ‘Willy Wonka’ in de nieuwe, Vlaamse musicalversie van ‘Charlie and the Chocolate Factory. Gelukkig kunnen ze op elkaars onvoorwaardelijke steun rekenen, zo zegt Helle Vanderheyden:

Nordin De Moor & Helle Vanderheyden

(foto: Nordin De Moor & Helle Vanderheyden)

“Allereerst moet ik zeggen dat ik ongelofelijk blij ben dat Deep Bridge mij gevraagd heeft voor deze nieuwe musicalversie van ‘Rapunzel’. Toen er werd aangekondigd dat ze dit fantastische sprookje zouden gaan opzetten als een ‘volwassen’ productie, met alles erop en eraan, hoopte ik toch stiekem op een rolletje (lacht). Nu het de hoofdrol werd, kan ik daar alleen maar erg dankbaar voor zijn. Ik kijk er enorm naar uit aldus Hella Vanderheyden!

Het koppel Rapunzel – Wonka is er klaar voor!

Dat het druk en hectisch gaat worden bij ons thuis de komende maanden, dat staat alleszins vast. Nordin heeft de zalige rol van ‘Willy Wonka’ te pakken in ‘Charlie and the Chocolate Factory’ en hem kennende, gaat die zich daar helemaal voor smijten, net zoals ik dat zal doen om een goede ‘Rapunzel’ neer te zetten. Gelukkig weten we allebei wat de voorbereidingen voor zo’n rollen en de voorstellingen zelf vragen en kunnen we op elkaars liefde, steun en begrip rekenen tijdens deze veeleisende periodes. Het koppel Rapunzel – Wonka is er klaar voor!”, besluit Helle Vanderheyden met een enthousiaste lach om de mond.

Helle Vanderheyden wordt ‘Rapunzel’ - Aankondiging Musical Rapunzel

Foto: House Of Entertainment.

5 jaar Deep Bridge – 5 jaar sprookjes

5 jaar Deep Bridge, dat betekent ook al 5 jaar sprookjes. ‘Doornroosje’ zette in 2018 meteen de toon voor wat het jonge, ietwat rebelse productiehuis voor ogen had met hun sprookjes: instapmusicals maken voor jonge kinderen, gezinnen en families, met nieuwe, verrassende versies van bekende sprookjes. Méér knipogen, humor en catchy liedjes, boeiend voor jonge en minder jonge bezoekers. Sprookjesmusicals met een heerlijk hoekje af, die generaties verbinden.

‘Doornroosje’ werd meteen een schot in de (komt ie..) roos en met opvolgers ‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje’ en ‘Robin Hood’, verankerde Deep Bridge sprookjes niet alleen in hun DNA, maar wist het met een geheel eigen stijl en verfrissende aanpak vooral een gevarieerd en trouw publiek op te bouwen.

Met de grootse ‘Rapunzel’ in het voorjaar van 2023 wordt alle sprookjeskennis en -knowhow van de voorbije 5 jaar verzameld in één ‘volwassen’ sprookjesmusical.