...

Dit doen rijke mensen anders

Dit doen rijke mensen anders

Dit doen rijke mensen anders

We dromen er stiekem allemaal wel eens van; écht rijk zijn. Dat we uit eten kunnen waar en wanneer we willen, droomvakanties kunnen boeken alsof het niks is en auto’s kopen alsof het broodjes bij de bakker zijn. Helaas is het maar voor weinig mensen weggelegd. De meesten van ons moeten gewoon iedere dag naar kantoor om daar ervoor te zorgen dat er brood op de plank komt. Toch kun je van de rijken op de wereld wel een aantal zaken leren. Want laten we eerlijk zijn; je kunt maar beter hun gewoontes overnemen dan over ze roddelen. Voor je het weet heb jij een aantal trucjes die ervoor zorgen dat je óók een leuk zakcentje overhoudt.

Stop nooit met investeren

Iemand die miljonair is zet zijn geld zelden op een bankrekening om het vervolgens op te maken. Zij zorgen er altijd voor dat het geld voor hen ‘werkt’. Dit doen zij door het geld te investeren. Dit kunnen de meest uiteenlopende zaken zijn; van het investeren van geld in start-ups tot geld investeren in crypto via bijvoorbeeld bitindex prime. Wat ze hierbij ook altijd doen, is het spreiden van kansen. Hierdoor lopen ze niet het risico alles in één keer te verliezen wanneer het dreigt fout te gaan. Kortom, maak van je passieve inkomen actief geld!

Meerdere inkomens

Naast het feit dat ze geld investeren, creëren ze vaak ook meerder inkomstenstromen. Heb jij een baan? Kijk dan eens of je nog een alternatieve inkomstenbron kunt bedenken door het nemen van een ‘bijbaan´. Kies hiervoor wel voor iets leuks zoals het maken van portretfoto’s wanneer je van fotografie houdt, of het uitlaten van honden wanneer je dieren leuk vindt. Zet dit geld meteen apart en investeer dit vervolgens. Rijke mensen zijn namelijk vaak niet alleen in loondienst, maar zijn ook (deels) ondernemer. Door vandaag nog je eigen kleine onderneming te starten ben je dus al goed bezig.

Kies je hobby

Waar het soms lijkt alsof rijke mensen álles hebben, valt dit in de praktijk vaak wel mee. Ze kiezen hun passie en/of hobby en investeren daar in. Wanneer je goed kijkt, zie je vaak dat een rijk iemand van auto’s, huizen óf superjachten houdt. Zelden heeft iemand echt alles. Kies dan ook de passie waar jouw hart echt sneller van gaat kloppen en haal daar je plezier uit. Focus je op datgene wat je echt gelukkig maakt en probeer niet alles te verzamelen.

Kortom, met bovenstaande ben je niet meteen miljonair maar je kunt wel deze tips meenemen om een klein stapje in die richting te zetten. Wees nooit jaloers op mensen die er financieel warmpjes bij zitten maar leer juist van de stappen die zij hebben genomen!